Se Foras bidrag til Nordic Craft Week 2023


I samarbejde med Hørvævsmuseet, har Fora lavet videoen 'The Flax Weaving Museum – A Working Factory' til Nordic Craft Week 2023.

Dette års Nordic Craft Week har temaet: Hør – Nordens silke. Fra den 2. til den 9. september har bidrag fra Sverige, Finland, Estland, Island, Norge og Danmark beskrevet hvordan og til hvad hørren er blevet brugt gennem tiderne og op til i dag.

Foras danske bidrag er en video lavet i samarbejde med Hørvævsmuseet, hvor du kan opleve museets arbejde med at dyrke og forarbejde hør, og især at væve med den. Med interessen for at få sat gang i dyrkning af hør, er Hørvævsmuseet også en enestående samarbejdspartner i den danske del af det fælles nordiske projekt 1 kvm hør.

Du kan se videoen på Nordic Craft Week's Facebookside her

Nordic Craft Week er en årlig begivenhed på Facebook, der sætter fokus på nordisk husflid og håndværk. I den første uge af september er de nordiske lande fælles om at fremvise både de unikke lokale variationer og vores fælles kulturarv. Nordic Craft Week blev første gang afholdt i 2018 og er arrangeret af Nordic Folk Art and Craft Federation (NFACF).

Læs mere, og se uddrag fra tidligere års temaer, her