Portræt: UFO observeret i Hundested


Det er ikke alt, der lykkes i De Kreative Halnæs Husflid, som har til huse i Hundested. Men meget gør. I 2021 havde de 19 aktivitetstimer. I 2022 kom de op på 32 timer. Og så har de egen UFO.

Af Helle Katrine Møller, journalist og redaktør i Fora

Penge eller manglen på samme, holder hverken Tove Gyldensted eller Lilly Kristensen fra bestyrelsen i De Kreative Halsnæs Husflid vågne om natten. De har så travlt i hverdagen, at de sover, når de sover. Men derudover er det heller ikke penge, de mangler.

VELPOLSTRET FORENING
“Vores økonomi er sund. Ja, det er ikke hver dag, man hører en kasserer siger det, men det er den altså. Vi havde nogle gode år før corona, så vi er velpolstrede, og det dyk, vi netop har oplevet i tilmeldinger til vores særarrangementer, ryster os ikke. Men mon ikke vi til generalforsamlingen til marts stiller forslag om at øge kontingentet? Det har ligget på 100 kr for et år i mere end 20 år”, siger Lilly Kristensen, der er kasserer i foreningen. Næstformand Tove Gyldensted nikker. Men hendes tanker er et andet sted.

“For at sige det lige ud har jeg ikke ret meget andet i hovedet lige nu end vores jubilæumsfest til januar. Vi fylder 40 år 19. januar, men vi fejrer det den 14. januar, for dér er det weekend. Vi har lejet Gubben – en gammel ombygget fiskefabrik her i Hundested – og inviterer alle, vi kender og har berøring med. Det er en stor dag for os, og der er meget at planlægge, forberede og udføre”, fortæller Tove.

Læs resten af portrættet i Fora Magasinet #4 2023, hvor du kan fortsætte fra VERDENS-BRODERI