Klumme: Tænk, hvis Regeringen mener det godt?


I det seneste nummer af Fora Magasinet, står Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening, bag klummen. I den dykker hun ned i potentialet for samarbejdet mellem Regeringen og kulturen bredt set, men også hvordan samarbejdet i hvert fald ikke vil blomstre.

"Hvis fundamentet under Regeringsgrundlagets ambition er en forestilling om, at man politisk skal kunne diktere, hvordan den enkelte kulturinstitution, den enkelte kunstform, museerne, teatre, billedkunstnere, idrætten, foreningslivet, folkeoplysningen og Højskolerne præcis skal styrke vores bidrag til at løse kriserne, så gør politikerne vold på den unikke og stolte friheds tradition, Danmark igennem generationer har haft for netop kulturen og folkeoplysningen."

Det skriver Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening, i Fora Magasinet #1 2023.

Hun har dog vigtigt et men:

"Men hvis Regeringen, med kulturminister Jakob Engel Schmidt i spidsen, derimod forestiller sig dette: At invitere alle aktørerne med om bordet. Med ind i analysen. Til selv at definere hvad bidragene kunne være. Til at man sammen kan beslutte, hvilke roller man gerne vil spille, og hvilke ressourcer man kan byde ind med, så er det i mine øjne både innovativt, nytænkende og rigtigt."

Læs hele klummen her