Indstil din kandidat til DFS' 'Folkeoplysningens Pris'


Kender du et ekstraordinært folkeoplysende initiativ, der har skabt nye fællesskaber? Så har du nu muligheden for at indstille din kandidat til ’Folkeoplysningens Pris’.

For andet år i træk uddeler Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) ’Folkeoplysningens Pris’, som fejrer folkeoplysningen og den sammenhængskraft, som den skaber i samfundet. DFS er en brancheorganisation, der repræsenterer 37 landsdækkende folkeoplysende foreninger (heriblandt Fora), der herunder repræsenterer lokale aftenskoler, højskoler, efterskoler, amatørteatre, amatørorkestre mm. over hele landet.

Prisen uddeles til en frontløber forening, organisation eller borger, der har igangsat et ekstraordinært folkeoplysende initiativ, der med stor gennemslagskraft har udviklet folkeoplysningen og skabt nye fællesskaber.

Med prisen følger 10.000 kr., der er øremærket til at udbrede det folkeoplysende initiativ. DFS’ formand, Per Paludan Hansen, mener, at prisen kan være med til at inspirere andre folkeoplysende aktører:

”Vi ønsker at hylde de mange aktører, der forfølger nye spor og sætter nye retninger for folkeoplysningen i takt med, at samfundet udvikler sig omkring dem. Målet med prisen er at sætte endnu mere skub i innovationslysten hos de folkeoplysende skoler og foreninger over hele landet.”

Læs mere om prisen, kriterier m.v. her