Nordic Craft Week


Nordic Craft Week er en årlig begivenhed på Facebook, der sætter fokus på nordisk husflid og håndværk. I den første uge af september er de nordiske lande fælles om at fremvise både de unikke lokale variationer og vores fælles kulturarv. Nordic Craft Week blev første gang afholdt i 2018 og er arrangeret af Nordic Folk Art and Craft Federation (NFACF).

De nordiske lande har mangeårige håndværkstraditioner til fælles. Nordic Craft Week søger at fremvise disse rige og forskelligartede traditioner og dele glæden ved at arbejde med hænderne. I løbet af den første uge i september er der en strøm af aktivitet på Facebook-siden Nordic Craft Week. Det er ressourcer, der er åbne og tilgængelige hele året til inspiration og glæde for alle interesserede.

Nordic Craft Week er et samarbejde mellem håndværks- og husflidsorganisationerne i de nordiske lande. Sammen med danske Fora er det norske Husflid, den svenske Hemslöjden, den finske Taito, den islandske Husflidsforening HeimilisiðnaðurFærøernes Husflidsforening og den estiske Husflidsorganisation Eesti Käsitöö. Nordic Craft Week er arrangeret af Nordic Folk Art and Craft Federation (NFACF), der som sammenslutning blev oprettet i 1927.

Herunder kan du se sidste års tema, samt et udvalg af de forskellige landes bidrag.

 

Nordic Craft Week 2022
Tema: Strikkede, klassiske/traditionelle sweaters og garn.
Til årets tema bidrog hvert af de nordiske lande med en sweater, som fortæller noget om strikketraditionen i landet. Fotos af sweateren blev, sammen med en opskrift, lagt ud på Facebooksiden. Opskrifterne er enten frit tilgængelige eller med et link, hvor de kan købes. Foruden en strikket sweater bidrog hvert land med forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Det var bl.a. webinarer, foredrag om uld, og videoer om teknikker.   

Danmark:
Anchers Sweater, design og opskrift Isager Strik. Her strikket af Karen Sejlund.
Opskrift kan købes hos Isager Strik

Estland:
Sweater fra Estland er en herretrøje fra øen Kihnu
Opskrift til Estland-sweater

Island:
I et klassisk udtryk bidrog Island med et design ved navn Gjöf.
Opskrift til Gjöf-sweateren

Finland:
Bidraget fra Finland var en Korsnäs-sweater
Opskrift og fortælling om Korsnäs-sweateren