Nye skoleledere spiser ideer til morgenmad


Fora Magasinet har spurgt to skoledere, der lige er sprunget ombord på Fora-skibet, om de har nogle gode ideer til, hvordan de vil gribe deres nye opgave an. Det har de. Mildt sagt.

Vi har spurgt to nye skoleledere, Annemarie Schjøler hos Nyborg Husflidsskole og Tine Jacobsen hos Kerteminde Husflid, hvilke nye, gode idéer de har taget med sig til opgaven.

Tine Jacobsen vil f.eks. gerne have ordet ’husflid’ ind i dagens sprogbrug som et begreb, alle kender, forstår og respekterer:

”Ideen kom til mig, da en yngre journalist, der var ude og dække vores Kreative Familieuge, spurgte mig, hvad husflid egentlig er. Hun var overrasket over alt det håndværk, som blev produceret. Hun troede husflid handlede om at være flittig i huset. Altså gøre rent, lave mad, pudse vinduer, den slags. Det rystede mig ærligt talt lidt. For vi står i en gylden tid, hvor interessen for håndens arbejde er i rivende fart opad, og vi skal med i det opsving. Derfor er det vigtigt at få spredt det rigtige budskab om, hvad husflid er,” fortæller Tine Jacobsen.

Læs om de to nye skolederes nye idéer, i det seneste nummer af Fora Magasinet, her