Nordic Handicraft Association på besøg i København


Den 26. og 27. februar var repræsentanter for Nordic Handicraft Associations medlemmer i København, hvor Fora var vært for sammenslutningens årlige møde.

Af Foras sekretariat

Nordic Handicraft Association (NHA) er en sammenslutning af husflids- og håndværksorganisationer fra Island, Norge, Sverige, Finland, Estland, Færøerne og Danmark. Hvert år mødes medlemmerne for at fortælle om deres hjemlige aktiviteter, aflægge årsrapport til NHA, samt drøfte igangværende og fremtidige samarbejdsprojekter. Hvert år skiftes medlemmerne til at være værter for mødet, og i år var det Foras tur, hvorfor de andre medlemsrepræsentanter var inviteret til København.

Det officielle årsmøde

Mandag den 26. februar blev det officielle årsmøde afholdt i lokaler hos SOHO på Flæsketorvet. De forskellige organisationer fortalte om, hvad der var hændt i hjemlandet i løbet af det seneste år, og blandt andet fortællinger om erfaringerne med nye aktiviteter var til stor inspiration for medlemmerne.

Samarbejdet i NHA blev etableret i 1927, så det kommende 100-års jubilæum var også oppe at vende. Der blev derfor nedsat en arbejdsgruppe til at tage sig af forberedelserne til fejringen af den store begivenhed. Derudover fik sammenslutningens vedtægter nye, tidssvarende paragraffer, så samarbejdet er sikret for fremtiden.

Middag og besøg hos et af Foras medlemmer

Da det officielle årsmøde var afsluttet, inviterede Fora til en rundvisning på Foras kontor, samt gåtur i det omkringliggende område på Vesterbro, hvor turister sjældent får forvildet sig hen. Derefter bød Fora som vært, traditionen tro, på en fælles middag, hvor der var plads til at dele flere historier fra de forskellige lande.

NHA på besøg hos Laugets Vævekurser

Om tirsdagen, den 27. februar, besøgte vi Foras medlem, Laugets Vævekurser, der holder til i Grøndal Multicenter i København. Berthe Forchhammer og Pernille Makholm gav et fascinerende indblik i Laugets kurser og aftenskolens hverdag. I anledning af NHA’s besøg, havde de også forberedt en lille udstilling af vævede bånd, da det er temaet til dette års Nordic Craft Week, der er ét af samarbejdsprojekterne under NHA, til september.

Efter besøget drog deltagerne atter hjem til deres respektive lande med nye perspektiver og stærkere netværk til søsterorganisationer på tværs af Norden. Til næste år er Taito fra Finland vært for årsmødet og hos Fora glæder vi os allerede til mere nærvær og netværk sammen med vores nordiske partnere.

 

Nordic Handicraft Association består af organisationerne:

Heimilisiðnaðarfélag Íslands (Island)

Norges Husflidslag (Norge)

Hemslöjden (Sverige)

Taito (Finland)

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit (Estland)

Føroya Heimavirkisfelag (Færøerne)

Fora (Danmark)