Ny whistleblowerordning


EU har besluttet, at alle arbejdsgivere med flere end 50 ansatte skal stille en whistleblowerordning til rådighed. Derfor har vi hos Fora etableret en ordning, som medlemmer også kan gøre brug af.

Oprettelse af en whistleblowerordning (WBO) skal bidrage til at forebygge skader og afsløre trusler mod eller forhold til skade for skolens, foreningens, enkeltpersoners eller samfundets interesser, som ellers ville forblive skjult.

Det er derfor afgørende, at det er trygt at være whistleblower, fordi det er i alles interesse, at kritisable forhold på offentlige og private arbejdspladser kommer frem i lyset.

Betydning for foreninger og aftenskoler
En folkeoplysende forening eller skole kommer hurtigt op på 50 ansatte, da alle ansatte tæller med – både fuldtidsansatte, deltidsansatte, vikarer, projektansatte m.v. Så for at gøre det nemt at for vores medlemmer, at stille en whistleblowerordning til rådighed, har Fora etableret en ordning, man som medlemsforening eller -skole i Fora også kan benytte.

Hvis I som Fora-medlemsforening eller -skole ønsker at stille Foras WBO til rådighed, og få den lagt på jeres hjemmeside, så skriv til os på support@fora.dk.

Hvis I foretrækker at lave jeres egen whistleblowerordning, er I velkomne til at hente inspiration i Foras.

Se Foras whistleblowerordning her