Ny aftenskole hos Danmarks Kostumarium


Et af Foras nyeste medlemmer, Danmarks Kostumarium, har netop åbnet deres nye aftenskole i Svendborg.

Af Foras sekretariat

På Sydfyn er dørene blevet åbnet til Kostumariets Aftenskole. Beliggende på Frederiksø i Svendborg, er Danmarks Kostumarium et sted, der formidler kostumekunst på højt niveau gennem udstillinger og arrangementer – og nu også weekendkurser og foredrag.

Kostumariets Aftenskole byder i 2024 på en række forskellige folkeoplysende aktiviteter, formidlet af skræddere, designere og teaterinstruktører med flere. For eksempel vil designer Rasmus Seidlitz, der har deltaget i DR-programmet Danmarks næste tøjdesigner, holde weekendkurser om skjortesyning og konstruktionen af den perfekte jakke.

”Vi oplever, at der er mange som er interesserede i at gå i dybden, komme tæt på og bagom kostumefaget, både i forhold til design, håndværket og passionen,” fortæller Thomas Sjølander, skoleleder hos Kostumariets Aftenskole. ”Det er et ret specialiseret felt, hvor man skal gøre sig umage for at gøre det ”rigtigt,” ligesom de professionelle gør. Det handler om at bruge sin begejstring til at installere mening og intention i ens arbejde. Og det ser vi en enorm interesse for at lære om, da vores tilbud er lidt anderledes end hvad andre tilbyder herhjemme.”

Kurserne og foredragene henvender sig til deltagere fra hele landet og aftenskolens fulde program kan læses her.

Vil du vide mere om den nye aftenskole, kan skoleleder Thomas Sjølander kontaktes på kostumarium@gmail.com og tlf.: 29 91 04 72.