Tidligere kulturminister er ny bestyrelsesleder i Fora


Elsebeth Gerner Nielsen, tidligere kulturminister (B), blev fredag valgt som ny bestyrelsesleder for Fora. Det skete på landsmødet i Horsens.

”Der er brug for folkeoplysning mere end nogensinde. Folkeoplysningen bidrager til et præstations- og eksamensfrit miljø, hvor vi gør hinanden klogere på livet, fællesskabet og samfundet. Men folkeoplysning i alle dens former – keramik, madlavning, musik, trædrejning, sang, strik, yoga, debat – er også væsentlig i adresseringen af de enorme kriser, vi står over for: Trivselskrisen, naturkriserne, sundhedskriserne, ensomheden. Foras foreninger – husflid, aftenskoler, daghøjskoler – tilbyder aktiviteter, som får os væk fra skærmene og ind i analoge fællesskaber. Som en af Foras lærere udtrykte det på landsmødet: Når man har ler på fingrene, kan man ikke scrolle! Jeg vil glæde mig til at være med til at udbrede forståelsen af alt det, Foras foreninger og håndværk kan under overskriften ’Gå til håndværk’. Tak for tilliden”, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Elsebeth Gerner Nielsen tager over efter Karen Maigaard, der efter seks år som formand har valgt at give stafetten videre. Gerner Nielsen har, udover sin tid i Folketinget, bl.a. været konsulent i Udviklingscenter for folkeoplysning, rektor på Designskolen Kolding og generalsekretær i Højskolerne. I dag er hun direktør i Sangens Hus og bestyrelsesmedlem i bl.a. Poul Due Jensen fonden og Kulturens Analyseinstitut. Hun er valgt som bestyrelsesleder i Fora gennem sin tilknytning til Håndværkernes Hus i Hjørring.

Til de øvrige pladser i bestyrelsen blev følgende valgt: Bjørn Salling, direktør i FOKUS Folkeoplysning Aalborg; Charlotte Månsson, formand hos Skovbo Aftenskole Forening; Helge Bech, skoleleder i Daghøjskolen Sydvestjylland; Janne Norfast fra Hedens Husflid; og Susanne Wad Leth, formand hos Fora Hvidovre. Ligeledes er Anne Thorø Nielsen, skoleleder i FO-Aarhus, og Henriette Corvinius, foreningskonsulent i Fora, medlem af bestyrelsen.

På bestyrelsens konstituerende møde, blev Bjørn Salling valgt som vicebestyrelsesleder.

Landsmødet vedtog nye vedtægter for Fora, hvilket blandt andet indebærer, at bestyrelsen er blevet reduceret fra 16 medlemmer til otte. Samtidig blev bæredygtighed en del af Foras formålsparagraf.