Partnerskaber for klimahandling


I sidste uge løb UGE17 – borgernes verdensmålsuge af stablen. To af Foras fynske medlemmer indgik i den forbindelse lokale partnerskaber, for at nå ud til endnu flere med deres bæredygtige aktiviteter.

Af Louise Wulff Andersen, udviklingskonsulent i Fora. Foto: Gustav Emil Wester

I UGE17 kan borgere over hele landet deltage i aktiviteter med fokus på verdensmål, klimahandling og grøn omstilling. Aktiviteterne sker på biblioteker, i grønne nabofællesskaber, kommuner, virksomheder og organisationer. Og nu også med aftenskolen som samarbejdspartner.

Torsdag kunne nysgerrige fynboer komme til genbrugs-modeshow, deltage i forskellige workshops og spise sammen på Nordfyns Højskole. Vores medlemsforening FO Nordfyn så en spændende mulighed for at samarbejde med højskolen, der har en hel linje dedikeret til klimahandling. Kirkens Korshær Bogense var også en del af samarbejdet. Arrangementet foregik på Klimahandledagen og er støttet af Foras udviklingspulje.

Søndag kunne interesserede lære at lave plastikfri madindpakning på Assensbibliotekerne. Vores medlemsforening Verninge Husflid har over det seneste år fået skabt et godt samarbejde med AssensBibliotekerne. Og da Verninge Husflid generelt interesserede i, hvordan de kan lave aktiviteter, der taler ind i den grønne dagsorden, var det oplagt at samarbejde med biblioteket i anledning af UGE17.

Hos Fora ser vi UGE17 som en oplagt mulighed for, at vores folkeoplysende medlemsforeninger kan skabe spændende arrangementer i samarbejde med andre.

Når folkeoplysningen samarbejder, kan vi nå ud til endnu flere (og andre) end vi plejer. Vi får fornyet energi og ny inspiration. Næste år håber vi, at endnu flere Fora-foreninger vil være med til i at sætte fokus på verdensmål og klimahandling sammen med andre.