Årets første Fora Magasin er landet!


Temaet er trivsel og vi ser på hvordan der arbejdes med det på tværs af undervisning, fællesskaber og forskning.

Det er blevet marts, hvilket betyder at årets første Fora Magasin er på vej ud i landets postkasser.

I dette nummer sætter vi fokus på trivsel, for som landsformand Karen Maigaard skriver i sin leder:

"Definitionen af et godt liv er forskellig fra menneske til menneske. I Fora synes vi, det er godt at bruge sine hænder til at skabe. Til gavn for fællesskabet eller for sig selv og sine nærmeste. Vi synes, at sådan skulle det være for alle."

Derfor byder dette magasin på en række artikler, der fortæller om forskellige måder at skabe trivsel på. F.eks. har vi talt med tre undervisere, om hvordan de skaber trivsel i deres undervisning. Og vi har talt med Daniel Walsh, der efter fødslen af sit andet barn fik en fødselsdepression og følte sig alene med følelserne. Det fik ham til at skabe Cirkus BØF, hvor fædre og deres børn kan mødes i et legende fællesskab, der samtidig kan rumme fædrenes behov for at dele deres følelser, tanker og oplevelser om livet som far.

I magasinets portræt tager vi på besøg hos aftenskolen Fælles Fritid. I løbet af de seneste seks år har de oplevet store udfordringer. På trods af det, er det alligevel lykkedes dem at skabe et bredt udvalg af tilbud, der har tiltrukket flere deltagere.

Dertil byder magasinet også på artikler om bl.a. forslag til nye vedtægter for Fora, forskning der skal afdække foreningslivets påvirkning af trivsel og sundhed i Danmark, og tips til dig der gerne vil i gang med at bruge kunstig intelligens.

Læs hele magasinet, i sin digitale form, her