90 års jubilæum hos Danmarks største husflidsskole


Skolen for kreativ fritid fejrede i 2022 sit 90 års jubilæum. Men "selvom ordet husflid i sig selv lyder gammelt og støvet, så er det lige så aktuelt, som det var dengang skolen blev stiftet," fortæller skoleleder Katharina Voetmand.

“Husflid er, at man laver det, man har brug for, af det man har, så godt man kan. Selvom ordet husflid i sig selv lyder gammelt og støvet, så er det lige så aktuelt, som det var dengang skolen blev stiftet. For det kan jo overføres til mange ting, der er oppe i tiden nu, som netop bæredygtighed. Man laver det, man har brug for, af det man har. Hverken mere eller mindre.”

Det fortæller Katharina Voetmand, der er skoleleder hos Skolen for kreativ fritid i Viborg, i anledning af skolens 90 års-jubilæum.

Aftenskolen er den største husflidsskole i Danmark og byder både på traditionelle kurser, men fokuserer også på at være relevant i dag, blandt andet ved at møde kursisterne i øjenhøjde:

"Vi har mange kursister, der kommer på vores hold, fordi de mærker, at det er godt for dem. Det kan være folk med kroniske smerter eller psykiske problemer. I aftenskolen bliver de mødt som dem, de er; om det er ingeniør, vejarbejder eller arbejdsløs. Og så møder de ildsjæle, der brænder for deres fag. Det inspirerer," fortæller Katharina.

Læs mere om Skolen for kreativ fritid i det seneste nummer af Fora Magasinet her.