Den grønne omstilling skal ud på de lokale aftenskoler – og det kræver flere investeringer – Debatindlæg


I et debatindlæg i Information, fortæller Lise Holm-Rasmussen om vigtigheden af at engagere lokale fællesskaber i klima- og bæredygtighedsdagsordenen, med baggrund i sine erfaringer fra aftenskolen Fora Hvidovre.

"Hvis vi skal mobilisere en bredere skare af den danske befolkning i den bæredygtige omstilling, må vi oversætte bæredygtighed og klima til noget, der kan realiseres inden for rammerne af et almindeligt hverdagsliv. Lad os starte med fællesskaberne helt lokalt."

Det skriver den grønne og sociale entreprenør Line Holm-Rasmussen, der også sidder i bestyrelsen hos Fora Hvidovre, i et debatindlæg i Information.

Hos Fora Hvidovre har de siden 2019 nemlig udviklet kurser, der engagerer børnefamilier i den grønne omstilling; eksempelvis madlavningskurser eller kurset Grønne Ambassadører. For bæredygtighed og klima, er også noget af det der samler os på tværs af alder, viser erfaringerne fra Fora Hvidovre:

"Fora Hvidovres grønne ambassadøruddannelse vidner selv om det stigende engagement og den brede skare af borgere, som gerne påtager sig ansvaret. På første ambassadørhold var der ti deltagere: En blanding af både børnefamilier, kvinder og mænd – den yngste gik i 2. g, og den ældste var pensionist," skriver Lise Holm-Rasmussen.

Læs hele debatindlægget her.