Teaterskole er nu digital


Coronaepidemien er årsag til, at foreninger og skoler under folkeoplysningen, som traditionelt lever af at samle folk i små og store gruppefællesskaber, er blevet nødt til at lukke ned. På Teaterskolen Move’n Act tænker de i nye baner, for fortsat at afholde undervisningen.

 ”Vores situation på Teaterskolen er, at vi kører på to fronter, en digital og en udendørs,” fortæller Mikkel Ferdinand, som er administrativ leder Teaterskolen Move’n Act i Aarhus. Dele af undervisningen kan afholdes udendørs på behørig afstand, som på billedet nedenfor.

Andre dele af undervisningen og samarbejdet i det daglige foregår nu på Zoom.

Mikkel Ferdinand og hans undervisere på skolen er positivt stemt over for værktøjet. ”Det er et rigtig godt redskab, som er stabilt og nemt at bruge. Jeg har betalt 15 $ for en måneds adgang til den fulde pakke, da gratisversionen har nogle begrænsninger, dels på antal samtidige brugere, dels på opkoblingstid. Det har dog været pengene værd,” fortæller han. Som noget nyt betaler Fora denne udgift, for alle foreninger, som gerne vil bruge værktøjet.


Zoom som en del af hverdagen

"Vi har dagligt morgenmøde og opvarmning over Zoom. Eleverne har forskellige digitale opgaver: Monologer, som de indspiller og får feedback på; Individuelle soloprojekter, de skal lave digitalt og rapportere processen omkring; Video-move opgaver, hvor de parvis guider hinanden rundt i byen og landskabet, og fodrer hinanden med opgaver, tanker, følelser og refleksioner.”

I det de kalder “Skuespillerens Værksted” afholder de både opvarmning og mimetræning over Zoom. Derpå skal alle skal lave en lille historie på mimesprog og filme den. 

Yderligere har alle eleverne fået en monolog, de skal arbejde med i små grupper, der mødes online. Monologen filmes og lægges op på holdets Facebookgruppe, hvorefter de får feedback. 

  

Kom i gang med Zoom

Har du overvejet, om nogle af din forenings aktiviteter ville kunne fortsættes online mens coronakrisen står på? Så tag et kig i Foras Zoom-guide, som ligger på denne side. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Laura Nielsen.

Hvis du synes, det er svært at komme i gang med at fjernundervise, så kontakt sekretariatet og fortæl os hvilke barrierer du oplever. Så vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe dig og din forening i gang.


VIL DU VIDE MERE: