Nordic Craft Week 2020


Den 29. august til den 6. september afholdes der Nordic Craft Week, og det er oplagt mulighed for at sætte fokus på vores fælles kulturarv, folkeoplysning og foreningsliv.

En god portion Foraforeninger har tidligere medvirket i Nordic Craft Week. En uge hvor vi r med til at sætte fokus på det kreative håndværk, og byder folk indenfor for at præsentere, hvad der egentlig sker i den lokale forening. Tidligere har der været et væld af mangfoldige arrangementer. Nogle har budt indenfor til foredrag om bæredygtighed, andre har holdt Åbent Hus, nogle har budt ind til deltagelse og iagttagelse af allerede eksisterende aktiviteter og nogle har inviteret på rundvisning, kaffe og kage.

At deltage i Nordic Craft Week er en god mulighed for at få omtale af foreningen lokalt. Det er en god mulighed til at sætte fokus på, at I med jeres arbejde i foreningen og aktiviteter eller kurser medvirker til at skabe liv i jeres by.

Hvordan kan I være med?
• I kan allerede nu begynde at tænke på, hvad I kunne lave i august/september. Det kan for eksempel være at byde folk indenfor til en medlemsaften eller et kursus, I allerede har planlagt i denne uge, hvor udefrakommende kan komme forbi og se og høre, hvad I laver. Det kan være alt fra trædrejning, over filtning til broderi og bolsjer. Det kan også være en aften, hvor I holder Åbent Hus og udstiller, hvad I har arbejdet med i årets løb.

• Det behøver ikke være noget, der sker i foreningen. Det kan også være, at I laver og indsender en lille sjov video, hvor I viser, hvordan man armstrikker, hvordan man nemt tegner en hånd, eller hvordan man snitter en ske. Så sørger vi for at dele det på Foras Facebookside og på Nordic Craft Weeks Facebookside.

Der er næsten ingen grænser. Det skal bare være relateret til håndværk og husflid.
Hvis I vil høre mere eller allerede har jeres idé, så send en mail til kursuskonsulent Lotte Helle på lotte@fora.dk, så hjælper hun jer videre. Først og fremmest gælder det lysten til at være med.

Initiativet er et samarbejde mellem de nordiske landes (og Estlands) husflids- og håndværksorganisationer NFACF (Nordic Folk Art and Crafts Federation)

> Se Nordic Crafts Weeks Facebookside