COVID19: Lukning af indendørsaktiviteter i aftenskoler og daghøjskoler i 38 kommuner


Sundhedsmyndighederne har udtrykt stor bekymring for smitten med COVID-19, som har været stigende. Regeringen har derfor besluttet at iværksætte en række tiltag for at bevare epidemikontrollen og forsøge at undgå en hård nedlukning omkring jul og nytår.

Nye tiltag i 38 kommuner - gældende indtil 3. januar
Den 9. december 2020 træder nye tiltag i kraft i 38 kommuner. De 38 kommuner er hele Region Hovedstaden (Bornholm undtaget), Greve, Solrød, Faxe, Køge, Roskilde, Lejre, Slagelse og Vordingborg Kommune samt Århus og Odense. Et af de nye tiltag er blandt andet at aftenskoler og daghøjskoler i de 38 kommuner skal lukke ned. De nye tiltag gælder indtil videre til og med den 3. januar 2021.

Derudover forlænges forsamlingsforbuddet på maks. 10 kursister plus underviser frem til den 28. februar. Gældende for hele landet.  

"Vi kan desværre se, at de tiltag vi har taget i Hovedstaden ikke er tilstrækkelige. Samtidig stiger smitten nu andre steder i landets store provinsbyer. Derfor er det nu nødvendigt med nye restriktioner og lokale nedlukninger. Det rammer også kultur-, idræts- og foreningslivet. Det er hårdt – men det er nødvendigt. Vi har gennem hele coronakrisen holdt hånden under blandt andet idræts-, forenings- og kulturlivet med kompensation og hjælpepakker. Mange har fået hjælp, og mange får fortsat hjælp. Vi viderefører nu hjælpepakkerne frem til udgangen af februar, og de tvangslukkede dele af erhvervs-og kulturlivet, som dermed ikke har omsætning i perioden, vil med de eksisterende hjælpepakker få adgang til kompensationsordningerne for selvstændige mv. samt fuld dækning for faste omkostninger og lønkompensation,” udtaler kulturminister Joy Mogensen på Kulturministeriets hjemmeside i dag.

I øjeblikket afventer vi i Fora yderligere informationer i forhold til, hvordan en kompensationspakke for området vil se ud.

> Læs pjecen "Nye og forlængede COVID-19-tiltag December 2020 – februar 2021" fra Sundhedsministeriet her

> Læs mere om de nye restriktioner på Kulturministeriets hjemmeside

Læs mere om retningslinjer for FVU og OBU

> Læs mere om corona-restriktioner, hjælp og råd gældende for aftenskoler og foreninger her på Foras hjemmeside