Nye corona-retningslinjer


Regeringen udvider nu kravet om mundbind, så det også gælder indendørs for kulturen og idrætten. Forsamlingsforbuddet nedsættes til 10 personer.

Hvad betyder de nye restriktioner for undervisningen på aftenskoler, daghøjskoler og i foreningerne? Vi ved det desværre endnu ikke, men vi forventer, at der kommer udmelding med nye retningslinjer på mandag, hvor Foras medlemmer vil modtage nærmere besked gennem særligt corona-nyhedsbrev. 

Både stats- og kulturminister har betonet vigtigheden af at holde gang i kultur- og fritidsliv. Vi forventer derfor, at den stillesidende undervisning kan fortsætte med de restriktioner der hele tiden har været omkring afstand, plads osv. Men det nye forsamlingsforbud på 10 kommer til gengæld til at gælde for den øvrige aktivitet, hvor vi bevæger os mere rundt, fx. bevægelsesfag.

Det forlyder også, at man vil kigge på mulighederne for hjælpepakker. Men indtil mandag må vi desværre væbne os med tålmodighed og til nød bruge den rettesnor ovenfor for de aktiviteter, der løber af stablen mandag.

"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol. Det kan ingen være interesseret i. Det er vigtigt for regeringen, at vi fortsat bruger så meget af vores kulturliv, som overhovedet muligt. At vi anerkender, at vi både er krop og sind, og at det er vigtige fællesskaber, der er livsvigtige for en nation,” meddeler kulturminister Joy Mogensen på Kulturministeriets hjemmeside www.kum.dk 23. oktober.