Nu bliver daghøjskolerne også hjulpet


Den 31. marts indgik et bredt flertal i folketinget en aftale om at tilføre estimeret 141 mio. kr. til en hjælpeordning, som skulle kompensere højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitetet. Det er denne ordning, som dagshøjskolerne nu får adgang til.

Daghøjskolerne har kæmpet under Corona-krisen, og derfor er det en rigtig glædelig nyhed, at de nu også får adgang til den samme ordning som aftenskolerne. 

I pressemeddelelsen om håndsrækningen til daghøjskolerne, udtaler kulturminister Joy Mogensen:

"Daghøjskolerne løser en række væsentlige samfundsopgaver lige fra aktiveringsindsatser, beskæftigelsesfremme til at skabe rammerne for menneskers kunstneriske udfoldelse. Skolerne har forsøgt at etablere fjernundervisning – helt i tråd med regeringens anbefalinger – men daghøjskolerne oplever alligevel at tabe deltagebetaling, da de ikke kan gennemføre de planlagte kurser i fuldt omfang. 

Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal i Folketinget er enige om, at daghøjskolerne også skal kompenseres for tabt deltagerbetaling – præcis som folkehøjskolerne, aftenskolerne og Folkeuniversitet. Tak til Folketingets partier for også at være med til at finde en løsning for daghøjskolerne.”