Bare kom med!


Vi skriver januar og synes, der er langt til maj. Men lige om lidt skal vi gøre klar til landsmødet den 16.-17. maj i Aarhus. Her skal vi se på nye vedtægter, og vi vælge nye styrelsesmedlemmer – måske? Endnu ved jeg ikke, hvem der stiller op igen. Men jeg ved, at det er vigtigt, hvem I vælger!

Af landsformand Karen Maigaard

I vedtægterne står der ikke meget om, hvem og hvordan du bliver valgt – bortset fra, at du bare stiller op som kandidat. Men lige nu tænker jeg, at det vil være godt, at Syd- og Sønderjylland bliver repræsenteret rent geografisk. Meget relevant er det også, at daghøjskolerne får en repræsentant… ja, tænk selv videre over, hvem du synes mangler repræsentation i styrelsen. Når vi styrelsesmedlemmer først er valgt, repræsenterer vi jo hele Fora, men baglandet betyder rigtig meget, så vi bliver et oplysningsforbund for alle de flere end 150 forskellige lokalafdelinger, som vi er paraply for.

I 2019 havde vi internt i styrelsen fokus på, hvilke kompetencer vi havde hver især, og dermed også på hvad vi kunne i fællesskab. Vi var på en arbejdsdag i februar hvor vi lavede en SWOT-analyse, for at finde ud af, hvilke styrker og svagheder vi har både internt og eksternt. Konklusionerne var nuancerede, og siden har vi hver især givet bud på, hvad vi er gode til. Jeg må sige, at vi har en meget aktiv og mangfoldig styrelse. Vi har gode debatter, og tager mange initiativer, men skal jo passe på ikke at stoppe der. Vi har et meget aktivt og kompetent sekretariat, og skal også kunne matche medarbejderne der. De har nemlig også mange initiativer i ærmerne.

Vi har sat flere temadrøftelser op for 2020: Skal vi som oplysningsforbund gå aktivt ind i lobbyarbejde på Christiansborg? Hvordan forholder vi os til købmandskab og dannelse? Hvordan er vores balance i forhold til folkebibliotekerne og Ældresagen? Og endelig: Er folkeoplysning for alle?  Et emne vores ny kulturminister er optaget af. Selvfølgelig kan du bidrage til debatten og beslutningen ved at melde ind til et medlem i styrelsen, du kender, men du kan jo også selv stille op. Vi har allerede godkendt handleplanen for det kommende år – og landsmødet bliver naturligt inddraget i forbindelse med en ny strategiperiode fra næste år – men som styrelsesmedlem har du direkte indflydelse.

Så, kom bare med!


VIL DU VIDE MERE:

Landsformand, personligt medlem

Karen Maigaard
E-mail: karen.maigaard@fora.dk