Corona-retningslinjer for foreninger


Er jeres forening i tvivl om, hvad I må og ikke må? Det kan være forvirrende at finde rundt i sundhedsmyndighedernes retningslinjer, også som folkeoplysende forening. Fora samler op på de aktuelle regler

Normal aftenskoleaktivitet er fortsat tilladt, så længe man overholder Kulturministeriets og sundhedsmyndighedernes regler og anbefalinger.

 

Har man haft COVID19

  • Skal man være symptomfri i 48 timer før man gælder som smittefri og må begå sig frit i samfundet igen og herunder altså også deltage i foreningsaktiviteter. Man vil ikke nødvendigvis kunne forevise en raskmelding, da en test kan være positiv, selvom man i realiteten allerede er rask.

 

Har man været i kontakt med smittede

  • Har man været i kontakt med smittede, men uden selv at have nogle symptomer, skal man have taget to corona-tests for at kunne slå fast, at man er rask. Den første test skal tages hurtigst muligt, dog tidligst fire dage efter, man sidste gang var i nær kontakt med den smittede. Den anden test tages 2 dage efter den første test. Begge test skal være negative.

 

Sundhedsstyrelsens guide til alle, der er testet positiv eller har symptomer på coronavirus.

Kulturministeriets retningslinjer for indendørs foreningsaktiviteter

Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af fritidsaktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier