Indstillede til Foras ildsjælspris


I weekenden løber landsmødet af stablen i Fredericia, hvor Foras ildsjælspris skal uddeles. Her kan du møde de indstillede til den særlige pris, der gives til den største ildsjæl blandt medlemsforeningerne.

 

Bent Bille - Skoleleder og underviser, Hørvævsmuseets Aftenskole

Med sine mange års erfaring og omfattende viden om tekstil, er Bent en unik leder og underviser. Han var med til at starte skolen og som nu 86-årig, er han stadig en aktiv og engageret formidler, der forstår at videreføre glæden ved både tekstil og socialt samvær til sine kursister. Med sine evner og erfaring skaber Bent til stadighed mange gode relationer.

 

Jytte Andersen - Tovholder for Seniorskolen, Skolen for kreativ fritid

For Jytte er Skolen for kreativ fritid og særligt Seniorskolen ikke blot et arbejde, men et fællesskab og en familie, hun ikke vil undvære. Jyttes kolleger har udtalt: ”uden Jytte, ingen Seniorskole” på baggrund af hendes store engagement og interesse i medlemmerne og at drive Seniorskolen. At skolen ikke er større beror kun på det faktum, at skolens kantine ikke kan rumme flere personer.

 

Arne Engaard Jørgensen - Kasserer oma., Verninge Husflid

For Arne er det vigtigt at være med til at udvikle Verninge Husflid og sikre foreningens fremtid. Folkeoplysningen ligger ham meget på sinde, hvorfor han før har opstillet til folkeoplysningsudvalget og generelt er meget aktiv i foreningsverdenen. 
Han er et hjælpsomt menneske, der altid er klar til at tage fat, når nogen har brug for ham, om det handler om praktiske opgaver, der skal løses, eller spørgsmål, der skal opklares. Arne er altid flittig med at holde gang i foreningens aktiviteter og udvikle på forskellige områder.

 

Mogens Jørgensen - Frivillig, Ullerslev Husflidsforening


Mogens yder en stor indsats i Ullerslev husflid, hvor han er frivillig hjælper ved flere af foreningens kurser. Tidligere har han blandt andet siddet både i bestyrelsen og haft posten som skoleleder. Mogens er medskaber af foreningens trædrejerkurser og keramikværkstedet, men det er ikke kun foreningsaktiviteterne, der bliver bedre af at have Mogens med, for han har også en særlig, varm evne til at tage imod de sårbare brugere som kommer i foreningens netværkscafé.

 

Kaj Andersen - Formand, FO Nordfyn

Som stifter og siden formand for FO Nordfyn har Kaj i mere end 40 år aktivt præget folkeoplysningen på Nordfyn. Udover formandsskabet koordinerer og varetager Kaj også redaktionen af 12 foreningers samlede program, og med sin store dedikation og drive motiverer han hver dag folk omkring sig, når han koordinerer det fælles arbejde for en gruppe foreningers fælles debatarrangementer.

 

Kirsten Koch - Skoleleder og underviser, Nyborg Husflidsskole

Kirsten er en proaktiv sjæl, der med sit engagement og gåpåmod, bliver ved med at tiltrække kursister fra nær og fjern til Nyborg Husflidsskole. Samtidig er hun en inspirerende underviser, der altid opmuntrer kursisterne til at prøve kræfter med opgaver, de ikke altid selv lige tror, de kan klare. Med sine altid nye og spændende ideer har Kirsten fået Nyborg Husflidsskole til at vokse, og hun går altid et skridt længere end strengt nødvendigt for at promovere sin skole.

 

Orla Mortensen - Frivillig. Køng Sogns Husflidsforening

Et imødekommende og åbent menneske, beskriver Orlas kolleger i Køge Sogns Husflidsforening ham. Det er vigtigt for Orla, eller Mortensen, som de fleste kalder ham, at alle, der har lyst til at deltage, føler sig velkomne i foreningen. Selv udfylder han mange roller og er både husansvarlig, ansvarlig for indkøb og reparation af maskiner, og så kan han heller ikke holde sig helt fra at hjælpe til i undervisningen.

 

Peter Rahbek - Underviser i sang og musik, 1748

Peter er autodidakt musiker gennem mange år og underviser børn og unge med fysiske handicaps i sang og musik. Sæson efter sæson holder han musikglæden i live sammen med aftenskolens band ”Drive In”, et band for kørestolsbrugere, som efterhånden spiller for en stor fanskare. Guderne skal vide, at de ikke er blevet publikums favoritter, fordi det lyder godt, men sammen med Peter udvikler eleverne sig, og de formår altid at nå ind til publikum med deres ægte og hudløse koncerter.

 

Beskrivelserne af de indstillede passer til billederne, som skal læses fra øverste venstre hjørne og frem efter.