H.M. Dronningen talte om sysler og sanser i sin nytårstale


H.M. Dronningen opfordrede i sin nytårstale til, at vi gør noget "unyttigt" i det nye år, som nemt kan vise sig at være nyttigt.

Af Louise Albers, kommunikationskonsulent

"Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt! Det vil ikke være det samme for alle. Nogle vil helst gå en tur i skoven eller langs stranden. Andre foretrækker at lytte til musik eller at se en tv-serie. Selv vil jeg helst have noget mellem hænderne, - et sytøj, en skitseblok; noget med farver. Jeg tror, det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, noget, der befrugter vores fantasi, som nærer tanken, og som kan gøre vores verden større. Det er slet ikke så unyttigt endda."

H.M. Dronningen talte om, hvordan vi i en travl hverdag med fokus på alt det, der SKAL nås, bør finde tid til at dyrke vores fantasi og sanselighed - eksempelvis gennem det kreative håndværk eller andet, som hun kaldte "unyttigt". Ikke målbart er en anden måde at formulere det på. Aftenskolerne i Danmark tilbyder undervisning til voksne, som ønsker at udvide deres horisont og lære noget - sammen med andre - som vi ikke kan få bevis på, men som gavner på andre fronter. Undersøgelser foretaget af Videncenter for Folkeoplysning (VIFO) viser, at den uformelle voksenundervisning er god for din mentale sundhed. Hele 81 procent af aftenskoledeltagerne mener, at det højner deres livskvalitet, og 66 procent mener, det gavner deres mentale sundhed. 

> Du kan finde alle aftenskolekurser i Danmark på www.aftenskole.nu  
> Du kan finde de aftenskoler, der er en del af Fora