EU's nye persondataforordning


EU’s nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj, men der er ingen grund til nervøsitet eller usikkerhed. Fora står klar til at hjælpe.

Vi udsendte inden jul en direkte mail til jer med informationer om EU’s nye persondataforordning, som vi kaldte nyhedsbrev #1 om persondataforordningen. Nyhedsbrev #2 modtog I lige før påske - også i form af en direkte mail. Det indeholdt blandt andet et skema, så I kan komme i gang med at dokumentere og få skabt jer et overblik over, hvordan I håndterer jeres kursisters, deltageres, ansattes og/eller frivilliges data. 

Vi vil løbende give jer flere information efterhånden som vejledningerne fra Datatilsynet bliver offentliggjort.

I virkeligheden er loven meget rimelig: Den stiller blot krav til, at I ikke opbevarer unødig data, og at I håndterer dem sikkert. På intranettet under Dokumenter og inspiration -> Guides finder I al den information, der indtil videre er udsendt af Fora, og her vil I kunne finde alle de informationer, vi løbende udsender til jer vedrørende persondataforordningen. Her finder I også fem gode råd til, hvordan I hurtigt får skabt jer et overblik over lovens krav til jer lige nu og her.