Nyt værktøj: Fællesskabskortene


Et nyt værktøj skal hjælpe med at styrke samtalen og fællesskabet i foreningen.

Af Louise Albers, kommunikationskonsulent i Fora og Laura Nielsen, konsulent i Fora

Fora er lige blevet færdig med udformningen af et nyt værktøj, som skal bidrage til styrkelsen af samtalen og fællesskabet i foreningerne. Resultatet er Foras ”Fællesskabskort”.

Med inspiration fra Folkebevægelsen mod Ensomheds arrangementer med mad og samtale opstod ideen om at tilføre samtalen et bevidst indholdselement. Formålet med projektet har altså som udgangspunkt været at udtænke og afprøve en model for at koble samtale og folkeoplysning i aftenskolerne. I Fora har vi de kommende år også særligt fokus på rekruttering, og de mange interviews, der blev foretaget i forbindelse med udarbejdelsen af Fællesskabskortene viste, at et godt og åbent fællesskab tiltrækker og fastholder både nye og gamle deltagere, frivillige og ansatte. Derfor er der meget at vinde, ved at sætte fokus på fællesskabet i foreningen. Fællesskab er ikke bare noget, som enten er, eller ikke er. Det er noget, man aktivt kan skabe og forbedre på. Derfor kan Fællesskabskortene være et godt udgangspunkt for at stille skarpt på fællesskabet i foreningen.

Find, print og brug
Fællesskabskortene kan bruges af jer i jeres forening. Kortene er lavet med udgangspunkt i samtaler med foreningsfolk fra hele Danmark, som i forvejen er en del af Fora. Der er 18 kort med forskellige temaer, citater og spørgsmål, som inspirerer til samtaler om fællesskab. Ved at tage en snak ud fra Fællesskabskortene, kan I få inspiration til nye idéer og tiltag, som kan styrke foreningens fællesskab på en måde, der passer til lige præcis jeres situation og jeres forening.

Du kan finde en printvenlig udgave af Fællesskabskortene her, og læse mere om hvordan I kan bruge kortene på denne side.


VIL DU VIDE MERE: