Kreativ folkeoplysning


Fora er på messen Kreative Dage med flere workshops og eksempler på, hvad man kan lave i en aftenskole, der er medlem af Fora.

Fora har i fællesskab med nogle medlemsforeninger lejet en stand, der er tre gange så stor, som den Fora har haft de tidligere år. Planen er, at standen skal bemandes med dels arbejdende folk fra husflidsforeninger og dels med workshops fra Fora Fagkursus.

I standen skal der vises eksempler på husflid og håndværk, og det vil være muligt for interesserede at få håndværket i hænderne og at tale med folk, der har mange års erfaring med enten at undervise i eller at udøve kreative håndværk. Ved at have en stand som har en masse forskellig aktivitet, har vi mulighed for at også at få fortalt, hvad der sker hos de medlemmer, der ikke lige er repræsenteret på messen, men som også udbyder eksempelvis filtning, trædrejning, strik eller lignende.

I den del af standen, hvor foreningerne arbejder med håndværket og husfliden, kan de arbejdende foreningsfolk vise noget af det, som tilbydes i foreningerne: Det kan være kurser i aftenskolen, eller aktiviteter ude i foreningen. Det vil være skiftende, hvad der vises og bydes på i løbet af de tre dage. Håndværket vil være i højsæde. Indtil videre er der planer om at vise renovering af møbler inden ombetrækning, filtning, trædrejning men meget mere vil komme til. Fora Fagkursus udbyder en ny workshop på messen hver dag. 

Oversigt over workshops i Foras stand ved Kreative Dage 2019 – 25.-27. oktober

Fredag:
Kl. 11-14: ”Der må være en kant” – strik med Anne Marie Nielsen
Kl. 14-16: ”Filt – små dyr” - nålefilt med Ragnhild Hansen

Lørdag:
Kl. 11-14: ”Introduktion til sikker og effektiv brug af kniv til træarbejde, for begyndere” – snittearbejde med Lars Laursen

Søndag:
Kl. 11-14: ”Brodér havets hemmeligheder - i sting med struktur” – 3-D broderi med Dorte Edur Erichsen

Se Fora Fagkursus Facebookbegivenheder for information om tilmelding mm. I standen er der også mulighed for at prøve Verninge Husflids kæmpe strikkelise og møde flere foreninger, der vil vise, hvad man kan være med til i foreningerne.