I aftenskolen kan du blive rigtig god til noget


Glæden var stor, da vinderen af TV-programmet "Danmarks bedste portrætmaler", Aksel Riber Nielsen, afslørede sit portræt af Mogens Jensen fra Socialdemokratiet på Folkemødet fredag eftermiddag.

Mens Mogens Jensen fra Socialdemokratiet og John Meinert, direktør i AOF Danmark havde en samtale om det at blive rigtig god til noget, gik Aksel i gang med at male portrættet af Mogens Jensen. Det utrolige resultat stod klart kun få timer senere. 

Eventet var et led i en fælles aftenskolekampagne, som de fem oplysningsforbund er gået sammen om. Kampagnen sætter fokus på, at man i aftenskolen - udover at møde et fællesskab - også kan blive rigtig god fagligt. Derfor var det ikke tilfældigt, at Aksel Rieber Nielsen var med i eventet. Hans kunstneriske udvikling blev for alvor skudt i gang i aftenskolen.

Aksel Rieber Nielsen var dog også meget optaget af, at aftenskolen kendes på at bygge bro mellem forskellige mennesker i det danske samfund: “På højskoler, daghøjskoler og aftenskoler er der stor samlingskraft. Det er ikke bare et sted, man bliver god, men på aftenskolen møder vi folk, vi ellers ikke ville komme sammen med, og som du ellers ikke ville møde, og det er voldsomt vigtigt,” sagde Aksel Rieber Nielsen.

Også Mogens Jensen fremhævede kvaliteter ved aftenskolen, som handler om at have mulighed for at udfolde sig og fremelelske interesser og talenter, som ikke nødvendigvis har plads i arbejdslivet: “Det er vigtigt, folk prøver nogle af de sider af, de har i sig, men som er gemt væk i en skuffe. Det ville nok højne manges livskvalitet, hvis de dyrkede de sider eller interesserer (...) og aftenskolen er en del af den dannelse, der er vigtig i samfundet,” sagde Mogens Jensen.

Drømmer du om at blive rigtig god til noget? Så er du velkommen i #aftenskolerne - når du vil være rigtig god til noget. 

Arrangementet blev arrangeret af AOF, FOF, Dansk Oplysnings Forbund, LOF og Fora, og fandt sted i Folkeoplysningens telt.