Bliv en del af Foras styrelse


Overvejer du at stille op til styrelsen? Foras landsformand Karen Maigaard fortæller, hvad man får og giver, når man er en del af Foras styrelse.

Nye kompetencer

Vi mangler dig, hvis du ved noget om kultur og formidling, hvis du ved noget om folk, der kommer fra den store verden, hvis du ved noget om folk, der er udfordret, og hvis du gerne vil være med i fællesskaberne.
Vi mangler dig, hvis du kommer fra egne, som ikke er med lige nu, fx Sønderjylland, Vestsjælland og Lolland.
Vi mangler dig, hvis du kender daghøjskolerne, og vil gøre nyt her.
Vi mangler dig, hvis du er nysgerrig, og bliver ved med at spørge.
Vi mangler dig, hvis du er ung, og vil forandre verden – eller gammel og ikke synes, den er god nok!

 

Hvad skal du lave og hvor meget?

Du sidder i styrelsen for to år eller som suppleant i et. Vi holder fire ordinære styrelsesmøder om året. De varer fire timer. Så holder vi et styrelsesseminar på et døgn, hvor vi lægger strategier og spor for kommende handlinger. Møderne finder sted i hele landet.

 

Sekretariatsbetjening

Vi har et fremragende sekretariat med kompetencer til alt fra ledelse, udvikling, foreningsvejledning, IT, til bogholderi og kursusadministration m.m. Arbejdet er derfor nemt. Du drukner ikke i daglig administration, men kan udvikle og bidrage med viden og erfaring, som kommer alle i Fora til gavn.

 

Omkostningerne betalt

Du får refunderet omkostninger i forbindelse med møderne.

 

Du får ikke løn, men….

…mange fornøjelser. Du får lov at give din viden videre, opleve et skønt fællesskab og du bliver sandsynligvis klogere. Det bliver vi nemlig, når vi møder mennesker, vi ikke kendte på forhånd.

 

Hvad skal vi arbejde med i den kommende tid?

Vi kommer til at se på, hvordan det er at lede frivillige i foreninger og aftenskoler. Vi har fokus på, hvordan vi GØR folkeoplysning, og ikke bare snakker om det. Vi har fokus på, hvordan vi rekrutterer flere med relevante kompetencer, og vil lave en rekrutteringspolitik. Og så går vi i gang med at se på egne vedtægter. Det er fem år siden sidst. De trænger til et kærligt og kritisk blik. Det er i gode tider, vi skal rebe sejlene og ikke vente til det stormer!

 

Valget finder sted den 12. maj på landsmødet i Svendborg

Til landsmødet i Svendborg i år er der fem ledige pladser i styrelsen og tre suppleanter. Der er tre, der stiller op igen, så kom ind i kampen om pladserne.

Opstillingen kan finde sted på dagen, men vi synes, det er godt at tænke sig om inden. Vi udgiver en valgavis, hvor du kan fortælle om dig selv og dine kompetence – og ikke mindst, så vi kan mærke, hvad du brænder for, og hvad du vil med os i Fora. På billedet øverst, kan du se, hvordan vi så ud for et år siden.

 

Kommer du med?

På gensyn

Karen Maigaard, landsformand – på valg!


VIL DU VIDE MERE:

Landsformand, personligt medlem

Karen Maigaard
E-mail: karen.maigaard@fora.dk