Fora på Kulturmødet Mors


Kulturmødet sætter scenen for vidensdeling, erfaringsudveksling og inspiration på tværs af brancher og skaber oplevelser, der gør kulturen nærværende. Folkeoplysning, aftenskoler, daghøjskoler og foreninger er en vigtig del af kulturlivet i Danmark. Derfor kan du i år møde Fora på Kulturmødet Mors fra den 22. til 24. august.

Ofte beskrives kultur som noget, man ser, hører, rører, lugter og smager. Men samtidigt er kultur også noget, man selv kan være med til at frembringe. Kulturen har en skabende dimension, og den er aftenskolerne og daghøjskolerne rigtig gode til at skabe rum for. I Forakan man få lov til at opleve kulturen ved selv at forme og eksperimentere med materialer, lyde, billeder og meget mere. Derfor skal vi selvfølgelig også med på Kulturmødet Mors.

Fora er bredt repræsenteret på Kulturmødet med arrangementer både alene og sammen med de øvrige oplysningsforbund.

 

Foras arrangementer:

22. august: Aftenskolernes Pris 2019

Sammen med AOF, DOF, FOF og LOF afholder vi Aftenskolernes Pris, hvor Maj Ingemann-Molden fra FOKUS Folkeoplysning er indstillet til prisen som Årets Aftenskoleunderviser, og Lejreegnens Husflids Forening er indstillet til prisen som Årets Aftenskole. Med uddelingen af Aftenskolernes Pris har vi indbudt kulturministeren, vinderne af de tre priser mfl. til en samtale om fællesskaber og demokrati. 

 

23. august: Say it! Play it! – to musikalske debatter

Sidst men ikke mindst står Fora for to spændende Say it! Play it! debatter, der krydres med musikalske DJ-kommentarer og freestyle-rap med Per Vers. Den ene kommer til at foregå ligesom dem, vi tidligere har afholdt i Aalborg, Aarhus, Odense, København og på Folkemødet i sommers. I den anden sætter vi fokus på daghøjskolerne, og på hvordan vi bedst kan udvikle og understøtte kreativt talent hos de unge, der ikke lader sig putte i kasse. Hvor går de hen, når de har brug for at dygtiggøre sig eller for at afprøve, om talentet holder? Hvordan skaber vi optimale rammer for de (uformelle) skoleformer, der er systemets biveje, men ofte en motorvej for de unge?

 

23.-24. august: #Aftenskolen – når du vil være rigtig god til noget

Sammen med de øvrige oplysningsforbund fylder vi en hel gård med spændende aktiviteter over tre dage. Det gør vi som en del af kampagnen #Aftenskolen – når du vil være god til noget. I gården står Fora for følgende aktiviteter:

Talk: Træets liv – liv med træ
Lars Ørbæk Laursen er bødker og billedskærer i den Gamle by i Aarhus. I denne talk taler Rigetta Klint med Lars om at finde livet i træet, og hvad der sker, når træets muligheder udforskes og får lov at komme til udtryk. Hvad betyder det at have et håndværk i livet, og hvorfor er det vigtigt at formidle de gamle håndværk. Under samtalen mellem Rigetta og Lars, får de fremmødte mulighed for at arbejde med sine hænder for at med at finde udtrykket i et stykke træ.

Yoga Electronics
Yoga Electronics er et enestående koncept skabt af YOGA HUSETs Maj Ingemann-Molden og den elektroniske kunstner Vibeke Falden. Original komponeret musik skabt til yoga serveres i et weekendflow, hvor de fremmødte guides gennem udrensende øvelser, styrkende stræk, såvel som rolig og balancerende næring til krop og sind.

Bogstavligt talt, en talk med Lif Rosenkvist
Rigetta Klint taler med Lif om, hvordan hun med en baggrund i jobcenterets verden nu bruger broderiet politisk og satirisk til at sætte spot på ords betydning i det offentlige system, og om hvordan et klassisk håndværk bliver samfundskritisk. Mens de fremmødte lytter, broderer de bogstaver, så de kan lave markante ord, der skaber debat. Det hele sættes på en opslagstavle, så ordene kan videreudvikles under hele Kulturmødet.

Yoga talk: Bevægelsens liv – liv i bevægelse
Maj Ingemann-Molden er nomineret som årets aftenskoleunderviser. Med sin kombinerede skuespiller – og yogabaggrund skaber hun et sjældent set nærvær og tryllebinder sine kursister. Rigetta Klint inviterer Maj til en samtale om yogaen som den oplysning, der skaber et menneske i bevægelse på flere planer. Efter samtalen vil Maj afholde en lille yoga-workshop.

Leg med uld – workshops i vådfilt og nålefilt
Filtning er en gammel kulturteknik og et af de gamle håndværk, der også rummer en del af vores historie. Her kan de fremmødte få en pause fra Kulturmødets mange indtryk og komme ned og lege med, når Ragnhild Hansen fortæller de om filtningens grundlæggende teknikker. Der vil både være en workshop med fokus på vådfilt og en anden med nåleflit.

Strikkelise - synlighed og samtaler
I løbet af de tre dage vil frivillige strikkere fra Verninge Husflid strikke på en opsigtsvækkende, overdimensioneret strikkelise og tage en snak med de nysgerrige forbipasserende om, hvad man kan lave og opleve i aftenskolerne.

 

Læs mere om Kulturmødet Mors.