Gustav fandt skoleglæden igen på daghøjskole


Gustav, der sidder i kørestol og har cerebral parese, har aldrig følt, at han passede ind i skolesystemet. Efter at have skiftet skole flere gange, har han endelig fundet et sted, hvor han føler sig hjemme, nemlig Daghøjskolen Sydvestjylland.

På Foras medlemsforening Daghøjskolen Sydvestjyllands hjemmeside står der:

"Daghøjskolen Sydvestjylland er en anderledes måde at lære på. Vi kræver ingen forudsætninger og alle voksne kan deltage. Vi er en eksamensfri og stressfri voksenskole, der især laver individuel tilpasset undervisning, men også vægter fællesskabet."

Ordene synes at stemme overens med den oplevelse, 16-årige Gustav Thaysen beskriver i DR's artikel om hans skift til daghøjskolen. Han føler sig nemlig set og accepteret på skolen, hvor han trives og har fået venner.

Gustav har gennem hele sit skoleliv har følt sig fejlplaceret og udenfor. I sine tidlige skoleår blev han mobbet meget, og da han startede på en specialefterskole for mennesker med diverse diagnoser handicap, følte han ikke, at han passede ind. Hans faglige niveau lå ofte højere end hos hans jævnaldrende på skolen, og han følte ikke, han fik det ud af skolen, som han ønskede sig.

Efter han valgte at stoppe på specialefterskolen og starte på Daghøjskolen Sydvestjylland, er han blevet glad for livet og skolen igen og føler endelig, at han passer ind.

Helge Bech, der er skoleleder for Daghøjskolen Sydvestjylland udtaler til Fora:

"Jeg tror blandt andet, at Gustav føler, at det giver mening at være hos os, fordi han har fået gode relationer til de andre elever og lærere, anerkendelse for at være den han er og for det, han bidrager med. Vi lægger vægt på det positive. De ting har også gjort, at han har lyst til at engagere sig i undervisningen."

> Læs DR's artikel om Gustav

Billedet viser Daghøjskolen Sydvestjylland.