Synlighed på nettet


Fora har udarbejdet en ny og forbedret webløsning til medlemsforeningerne, der skal skabe større synlighed på nettet.

Af Louise Albers, Kommunikationskonsulent

For mange af jer er jeres hjemmeside en af de vigtigste kanaler til at fortælle omverdenen, hvad I laver i jeres forening eller på jeres skole. Derfor er det også vigtigt, at jeres synlighed på nettet er gennemtænkt som muligt. Som medlem af Fora, er det muligt at være en del af Foraweb. Det er en hjemmesideløsning, som landsforbundet leverer support på, afholder kurser i og udvikler på. Men de nuværende hjemmesideskabeloner er ved at være forældede og derfor har vi søsat projektet ”Synlighed på nettet”. Målet er at udvikle en hjemmesideskabelon med et tidssvarende, overskueligt, imødekommende udtryk, der vil give bedre synlighed på nettet. Samtidig er det målet, at skabelonen gør foreningernes arbejde med redigering af hjemmesiderne nemmere, og der vil komme nye funktioner til, der har været efterspurgt af flere af Foras medlemsforeninger.

Når de nye skabeloner er klar til at blive taget i brug, vil det selvfølgelig blive fulgt af kurser og support i brugen af vores CMS-system Umbraco og rådgivning i, hvordan I skaber større sammenhæng mellem sociale medier, nyhedsbrev og hjemmeside.


Fire gode grunde til at vi har sat gang i synlighed på nettet
Billeder i den nye skabelon
Med billeder på hjemmesiden kan I skabe en unik atmosfære, der kan levere et klart budskab til de besøgende om, hvad foreningen står for, og hvad I tilbyder. Hvis I ønsker, at folk skal føle sig velkommen i jeres forening, er det en god idé at vise, hvordan I har det sammen i foreningen. Fotos af fællesskabet, af aktiviteterne, af kurserne i yoga eller pileflet eller det spændende foredrag. Et foto af jeres foreningshus vil kun vise rammerne, men det er jo indholdet I gerne vil have, folk skal komme der for. Derfor skaber vi langt bedre mulighed for brug af billeder i den nye skabelon.

Overskuelighed på hjemmesiden
Det er vigtigt, at du vælger dine menupunkter med omhu. Hjemmesiden skal være nem at overskue, og der skal derfor ikke være alt for mange menupunkter, der forvirrer den besøgende. Det samme gælder jeres tekster. Skriv ikke lange romaner på hjemmesiden. Hjemmesider skal have kortere tekster. Og tekst og billeder skal være sat systematisk op, så det er let at få overblik. Med et nye design der er udarbejdet af en fagperson, sikrer vi mere og bedre overskuelighed i det, I vælger at lægge på jeres hjemmeside. Endelig sikrer vi et design, der fungerer optimalt på mobile enheder. Dvs. vi sikrer os, at hjemmesiden er brugervenlig og stadig ser knaldgodt ud på en smartphone eller en tablet.

Funktionalitet
Dårlig funktionalitet kan give besøgende et negativt indtryk af jeres forening. Sørg for at de faktorer på hjemmesiden, som I selv har indflydelse på, virker optimalt, så jeres besøgende ikke bliver irriterede eller skuffede efter et besøg til jeres side. I skal fx sørge for, at I ikke har døde links på hjemmesiden, at jeres seneste nyhed ikke er fra 2012, at kontaktoplysningerne er opdaterede, og at de vigtigste informationer er de lettest tilgængelige. Er det kurser I vil sælge, skal kurserne være fremhævede på forsiden, er det aktiviteter, så fremhæv aktiviteterne osv. Med den nye skabelon bliver det mere brugervenligt at besøge Foras foreningers hjemmesider, blandt andet fordi den nye skabelon sikrer en vis orden i informationer og brugervenlighed.

Brug nyhedsbrev og facebook
Brug nyhedsbreve og en Facebookside til at skabe trafik til jeres hjemmeside. Fordelen ved nyhedsbrevet er, at folk selv har bedt om at få nyheder fra jer. Derfor læser de fleste det. Hvis I linker til jeres hjemmeside, kan I vælge at lave små korte historier til nyhedsbrevet og levere mere omfattende information på hjemmesiden, som nyhedsbrevet linker til. Facebook kan bruges til det samme, og kan også give jer mulighed for at være lidt mere legende i jeres kommunikation.

FAKTA
IT-konsulent Snebjørn Andersen og kommunikationskonsulent Louise Albers vil stå for afholdelsen af de praktiske kurser i ”Synlighed på nettet”, når projektet er klar til udfoldelse. Kontakt support@fora.dk ved spørgsmål.