Fora er en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed


Fora har meldt sig ind i Folkebevægelsen mod ensomhed

Af Louise Albers, Kommunikationskonsulent

Flere end 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er for første gang nogensinde gået sammen for at skabe Folkebevægelsen mod Ensomhed.

I Fora er vi nemlige enige i, at ensomhed er et problem, vi skal gøre noget ved. Nu gør vi det i fællesskab med de andre organisationer i Folkebevægelsen. Vi vil tale om ensomhed, så det ikke længere er tabuiseret, og vi vil hjælpe folk med at mødes, så ensomheden brydes. Folkebevægelsens mål er at halvere antallet af ensomme danskere inden 2020 (fra 212.000 danskere i 4. kvartal 2014 (svarende til 4,6%) til 106.000 i 2020).

Som foreninger kan I være med til at tale om ensomhed og bryde tabuet. Til at række ud og invitere andre ind i jeres fællesskaber. Det kræver ikke meget at hjælpe et andet menneske, så hvis vi alle har tanke for andre og gør en lille indsats i hverdagen, kan vi gøre en stor forskel sammen.

Folkebevægelsen mod Ensomheds medlemmer arrangerer hvert år i uge 17 "Spis Med"-arrangementer over hele landet, og det er muligt at modtage støtte til at lave sig eget arrangement. På hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk kan I allerede nu finde massevis af arrangementer, og I kan selv oprette et måltid og invitere. Der er også materialer til download, fx. “Den lille håndbog til værten og gæsterne” og skabelon til invitation/plakat, logo og andre brugbare elementer til at sprede budskabet og Madstafetten, som er en slags starter-kit, som kan bruges af alle hele året!