Folkeoplysningsudvalg i din kommune
Det sker i disse dage – måske i går, måske i morgen, i nogle kommuner først i det nye år. Men ud over juleforberedelser og julehygge, så skal der også efter kommunalvalget findes plads til valg og sammensætning af de forskellige udvalg i kommunen.
Af Marlene Berth Nielsen, Udviklingskonsulent
For vores vedkomne er det folkeoplysningsudvalget, vi skal være opmærksomme på. Eller den mere korrekte men mindre mundrette betegnelse: § 35, stk 2-udvalg!
Det er en rigtig god idé at forsøge at få en plads i udvalget, eller som minimum bakke op om de kandidater, I sammen med de øvrige aftenskoler i kommunen, bliver enige om er de bedste til at varetage aftenskolens interesser.
For det er nemlig lige præcis det, der sker i udvalget! Det er jeres organ – jeres udvalg – jeres mulighed for indflydelse på rammer og vilkår for jeres arbejde og virke. Det er i folkeoplysningsudvalget at I kan få indflydelse på fx regler for lokaler, tilskudsmodel, kommunale udviklingspuljer, orientering om budget for området, nye initiativer og så videre.
Det er gennem folkeoplysningsudvalget, man holder sig orienteret og søger indflydelse. Herudover er der en tredje vigtig pointe, nemlig synlighed. Ved at stille op til udvalget og søge plads i udvalget, bliver jeres skole også mere synlig i kommunen. I er til at få øje på, når I også påtager jer et ansvar kommunalt, når I markerer jer, og når I gennem udvalget konstruktivt bidrager til løsningen af de opgaver, der ligger fælles for hele området.
Jeg håber, rigtig mange Fora-foreninger finder anledning til at stille op og blive valgt ind i folkeoplysningsudvalget. Vi vil på sekretariatet gerne følge lidt med i, hvordan det går. I må derfor meget gerne melde tilbage til Marlene Berth Nielsen, hvis I får plads i folkeoplysningsudvalget.