På tur med Erasmus


Fora Hvidovre er involveret i flere europæiske oplysningsaktiviteter. Aftenskolen har blandt andet fået et Erasmus legat. Britt Stagis, der er medlem af Fora Hvidovre har beskrevet sin oplevelse af at være en del af aftenskolens Erasmusprojekt, der handler om demokratiforståelse og kulturudveksling.

Af Britt Stagis, Fora Hvidovre

Jeg har lige været på en rejse til Moldova. Det var i forbindelse med et projekt, som hedder ”Your Europe” under Erasmus, hvor deltagere fra flere forskellige lande, skulle mødes for at diskutere demokratiet i de forskellige lande.

Måske lyder det kedeligt, men det var det slet ikke. Lærerne fra Inter College havde nogle sjove og anderledes tilgange til, hvordan man bliver interesseret i at være aktiv. Vi fik fx tildelt nogle roller. Jeg blev udenrigsminister for Tyrkiet og var nødt til at sætte mig ind i deres flygtningepolitik for at kunne gå til forhandlingsbordet, det var yderst interessant, da jeg ikke vidste så meget om det emne på forhånd.

Vi talte også om, hvordan demokratiet fungerede i de repræsenterede lande og kom frem til, at det faktisk kun er i Danmark, hvor demokratiet virker, men det slog ikke de andre deltagere ud. Alle var imødekommende og meget åbne. Det er jo heldigvis heller ikke et lands politik, som definerer, om mennesker kan være harmoniske og glade indeni.

Alle øvelserne var sjove, men det sjoveste var nu vores internationale aften hvor alle 11 lande havde taget mad, vin og slik med fra deres lande. Det var en festlig aften. Og Danmark havde selvfølgelig taget rugbrød med spegepølse og remoulade samt øl og snaps med.

Da jeg kom hjem, tænkte jeg over, hvorfor jeg var så fyldt med positiv energi og glæde efter at have været afsted. Alle var interesseret i hinanden og hjalp, hvis det var nødvendigt. Der var ingen fordomme. Ingen følte sig bedre end andre. Alle var i samme båd. Det var det, som gjorde turen helt perfekt.