FO-Aarhus inviterede flygtninge til AGF-kamp


I søndags var 500 flygtninge samlet for at overvære kampen mellem AGF og FC Nordsjælland.

FO-Aarhus havde sammen med AGF taget initiativ til, at flere hundrede flygtninge kunne komme til superligakamp i søndags, da AGF skulle møde FC Nordsjælland.

FO-Aarhus havde arrangeret bustransport til de 500 flygtninge, som på aftenskolens initiativ var blevet inviteret til at se fodboldkamp. Et samarbejde med AGF blev stablet på benene, så tilbuddet kunne gives til flygtninge i Aarhus og i de nærmeste nabobyer. Ideen viste sig at få langt større opbakning end forventet og medieomtalen har været overvældende.  

Torben Dreier, som er skoleleder af FO-Aarhus udtalte tidligere på ugen til Århus Stiftstidende, at initiativet har været rettet mod alle flygtninge og at håbet var, at de sammen ville få en positiv oplevelse og knytte nye bånd.

"De flygtninge, der kommer til Aarhus, skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tage godt imod dem. Forhåbentlig kan vi samle rigtig mange til fodboldkampen. Fodbold er et universalt sprog, og derfor tror jeg også, at et initiativ som dette på trods af sproglige barrierer kan være med til knytte flygtningene tættere sammen med Aarhus," udtalte Torben Dreier til Århus Stiftstidende. 

Torben Dreier ser det som en af FO-Aarhus’ fornemmeste opgaver at hjælpe flygtningene med at falde godt til og styrke deres netværk. Dette bakkes op af Foras formand, Marlene Borst Hansen:

"Det gør mig stolt som formand for Fora, at FO-Aarhus har taget et initiativ som det her. Det er et fremragende eksempel på, hvordan folkeoplysningen kan være brobygger mellem mennesker. Folkeoplysningen kan samle folk omkring en fælles interesse og være en indgang til det danske samfund og de fællesskaber, vi dyrker. Det er også derfor, vi i Fora mener, at det er vigtigt, at vi bakker op om initiativet Folkeoplysning for flygtninge.
 
Udover at arrangementet var en kæmpe succes i forhold til at give de 500 fremmødte flygtninge en god oplevelse, havde initiativtagerne endnu en ting at glæde sig over, for hjemmeholdet AGF vandt kampen over FC Nordsjælland 3-0.

Ideen har nu spredt sig, så flygtninge nu også vil blive inviteret med til Årets Basketball Event BIB, når FO-Aarhus nu indgår i nyt partnerskab med den aarhusianske basketballklub Bakken Bears. 
  
Læs mere om initiativet for flygtninge i Aarhus (13.20 inde i indslaget)

TV2 Østjylland var til stede under kampen og har lavet dette indslag