Fora Fagkursus efteruddanner i bevægelse


Fora Fagkursus har også efteruddannelse i bevægelsesfag. Interview med Pia Holm, FOKUS Folkeoplysning. Underviser i bevægelse for Fora Fagkursus.

Hvilke fag udbyder Fagkursus af bevægelsesfag?
Jeg laver et grundkursus med baggrundsviden og inspiration inden for anatomi/fysiologi. Det er vigtigt at vide, hvorfor gør vi, som vi gør, og hvorfor virker det. Det er baggrundsviden der er vigtig og er en del af at undervise i bevægelse inden for folkeoplysningen. Emnerne vil være pilates, bold, udstrækning og styrke, som enten genopfriskes, eller som man kan få kendskab til, så man kan variere sin træning, hvis man for eksempel har haft ét pilateshold i mange år. Som underviser kan det så være fint at få inspiration tiol, hvordan man kan variere holdet og gøre det mere attraktivt og effektivt. Så kommer vi kort ind på brug af musik og takter; hvordan man kan bruge musikken som motivation og ’indpisker’. Dernæst laver jeg et Pilates kursus – med bolde, store og små. Kurset skal give variation i træningen, derudover taler vi om stabilitet, progression/regresson, og diagnoser – så man efterfølgende vil være bedre klædt på til at udbyde specialhold og kunne tilpasse træningen til den enkelte.

Hvad kan man forvente sig, hvis man deltager på et af Fora Fagkursus efteruddannelseshold inden for bevægelse?
At blive klædt på til at tage skridtet videre – til at løfte sin undervisning, hvis man er gået lidt i stå – og have fokus på folkeoplysningen og hvordan den inddrages.

Hvem henvender kurserne i bevægelsesfag sig til?
Instruktører indenfor bevægelsesfag, som er friske på at bevæge sig lidt ud i nye områder – som søger ny inspiration - enten til eksisterende hold eller til nye hold.

Hvad er din baggrund for at være underviser på Fora Fagkursus?
Jeg er uddannet fysioterapeut i 2001 – og har de sidste 15 år uddannet  og undervist andre, inden for fitness, anatomi/fysiologi/ træningsprincipper, bold, pilates, stepaerobic, bike, styrke, vandgymnastik og forskellige udspring heraf.