Reglerne for fleksible tilrettelæggelsesformer kan måske virke lidt uoverskuelige, men hvad nu hvis I allerede har aktiviteter, I kan få kommunalt tilskud til? For nogle af jer foreninger kan det faktisk være, I allerede er i gang med aktiviteter, der kan komme ind under de fleksible tilrettelæggelsesformer, og derved få kommunalt tilskud til noget, I ikke får tilskud til i dag.
Det er simpelt fortalt en mulighed for at bruge en del af det kommunale tilskud til andre udgifter end lærer- og lederløn. I kan bruge penge på annoncering, lokaleudgifter eller særlige former for undervisningsmateriale. Ligesom traditionel aftenskoleundervisning skal undervisningen foregå på hold, hvor deltagerne er registreret. Det skal være muligt for alle at tilmelde sig holdene, og der skal være deltagerbetaling. Det betyder, at I kan bruge op til 36 pct. af det kommunale tilskud på aktiviteter, der er fleksibelt tilrettelagt.
Det er folkeoplysningsudvalget/kommunalbestyrelsen, der har den endelige afgørelse af, om den gennemførte aktivitet er i overensstemmelse med lovens krav og de eventuelle kommunalt fastsatte regler, så kontakt evt. jeres kommune på forhånd for at høre, om jeres aktivitet kan godkendes som fleksibel tilrettelagt undervisning.
Den del af det kommunale tilskud, der anvendes til fleksible tilrettelæggelsesformer kan kun bruges til:
FAKTA:
HUSK: I må maks. bruge 36 % af det samlede tilskud på fleksible tilrettelæggelsesformer. Det svarer til 40 % af jeres tilskud, når I har fratrukket 10 % til debatskabende aktiviteter. Når I bruger tilskud på fleksible tilrettelæggelsesformer, må I bruge tilskuddet til andre udgiftstyper en lærer/lederløn, og når I aflønner, skal I ikke følge lønbekendtgørelsen.
Marlene Berth Nielsen
E-mail: marlene@fora.dk
Direkte telefon: 36 93 26 27