Den digitale underviser


Der findes i dag en lang række teknologier, der kan tilføre noget ekstra og mere til undervisning. Det har hidtil ikke været så almindeligt brugt i aftenskoleundervisningen, men nogle få pionerer har alligevel introduceret forskellige nye værktøjer til deres elever - med stor succes.

Vi vil gerne skubbe lidt til aftenskolernes udvikling og vise andre undervisere, at der er mange gode grunde til at bruge digitale værktøjer. Det kan give noget ekstra til undervisningen - og det kan faktisk være lettere at fremstille end traditionelle undervisningsmaterialer. Den Digitale Underviser er et initiativ af de fem landsdækkende oplysningsforbund AOF, DOF, FOF, Fora og LOF samt Daghøjskoleforeningen. 

På www.dendigitaleunderviser.dk kan du finde flere introduktionsvideoer, hvor flere undervisere demonstrerer, hvordan man kan udnytte det digitale i sin undervisning og få et hav af gode råd til at komme i gang med at lave videoer m.m.

”Jeg bruger digital læring ved at optage mig selv på video. Jeg laver små videoer af cirka 10 minutters varighed. Videoerne er lavet målrettet til mine elevers individuelle skavanker.

Jeg fik ideen til at lave videoerne sidste sommer, efter en elev spurgte mig om jeg ikke kunne skrive øvelserne ned til hende, så hun kunne bruge dem i løbet af sommeren. Her kom jeg til at tænke på, at de ville have meget mere glæde af en video. Mine elever er glade for, at videoerne er forholdsvis korte (10 min), så de kan nå det i deres hverdag uden at skulle sætte en halv eller hel time af," fortæller Rikke Norup, som er uddannet professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik. De sidste 6 år har hun levet af at undervise. Hun underviser primært ældre mennesker og på hensyntagende hold for gigtramte, sclerose, ryglidelser, genoptræning efter operationer mm.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan du eller underviserne i din forening kan komme i gang med digital undervisning, så besøg siden Den digitale underviser og se og hør flere undervisere fortælle om deres erfaringer og se, hvordan du kan komme i gang med det digitale i undervisningen på jeres aftenskole.