Gør undervisningen mere bæredygtig


Er du klar til at gøre undervisningen mere bæredygtig? I projektet ”Undervisning med Bæredygtighed”, som Fora har været med til at skabe, har vi udviklet inspirerende materiale, der gør det lettere for dig at integrere bæredygtighed i din undervisning – på en måde, der er både meningsfuld og engagerende.

Projektet ”Undervisning med Bæredygtighed” er resultatet af et samarbejde mellem alle de fem oplysningsforbund og har kørt over 2023 og 2024. Vi har i løbet af projektet samlet en masse viden og erfaringer, som nu er tilgængelige for dig.

Aktiviteter og læring
I 2024 har vi afholdt en række inspirerende aktiviteter – lige fra inspirationsdage med fysiske workshops til engagerende webinarer med fælles oplæg og mulighed for at stille spørgsmål. Alle disse aktiviteter har haft ét formål: At hjælpe dig med at indarbejde bæredygtighed i din undervisning på en naturlig måde.

Vi har arbejdet for at styrke undervisernes kompetencer og gøre det lettere at bringe bæredygtighed ind i klasseværelset – både fagligt, pædagogisk og didaktisk. Formålet har været at give dig de værktøjer, du har brug for til at inspirere dine kursister til at leve mere bæredygtigt og tage aktiv stilling til samfundet omkring dem.

Materialet til dig
Materialet, vi har udviklet, belyser forskellige måder at integrere bæredygtighed i undervisningen på. Uanset om du underviser i sprogfag, kreative fag eller naturvidenskab, finder du masser af idéer og konkrete eksempler, som kan hjælpe dig på vej.

Udforsk og bliv inspireret
Vi inviterer dig til at udforske materialet og lade dig inspirere til at skabe endnu mere engagerende og bæredygtig undervisning. Vi håber, at det kan være en katalysator for nye, kreative måder at tænke undervisning på.

Materiale:

Hvad er bæredygtighed? – Tanja Gotthardsen

Yoga med bæredygtighed – Maj Ingemann-Molden

Hent Tanja Gotthardsens præsentation, 'Bæredygtighed: Absolut, holistisk, systemisk', her

Hent Anne Kirketerps præsentation, 'Craft-psykologi Hvorfor er det sundt at lave håndarbejde og håndværk?', her

Hent Morten Ploug Henriksens præsentation, 'Nudging og bæredygtighed', her