Mød Fora på Kulturmødet Mors


På dette års Kulturmødet Mors er Fora med til at arrangere en række spændende aktiviteter, alle med trivsel og håndværk som omdrejningspunkt.

Fora deltager på dette års Kulturmødet Mors for at vise, at håndværk kan øge menneskers trivsel. Der er brug for at skabe flere kreative frirum, hvor særligt børn og unge har mulighed for at glemme sig selv i præstationsfrie miljøer, med håndværket og fagligheden i centrum. Hvor der er mulighed for faglig fordybelse, for dygtiggørelse på egne præmisser, for mestringsoplevelser.

I Keramikteltet på Kulturpladsen kan du torsdag, fredag og lørdag møde keramikundervisere, som har erfaring med at bruge keramikken til at skabe trivsel gennem oplevelsen af flow og motivation gennem skaberglæden, samt selv få ler mellem hænderne og lære nogle enkle teknikker.

Fredag kl. 15.00 - 16.00 stiller vi spørgsmålet: Kan keramikere erstatte psykiatere? Alle der har en passion for et håndværk, kender følelsen af selvforglemmelse – af at komme i flow. Men kan det bruges som et målrettet redskab til bedre trivsel i samfundet? Panelet består af:
Bjørn Salling, direktør FOKUS Folkeoplysning
Lene Tanggaard, rektor Designskolen Kolding & professor i psykologi
Mikkel Ottow, kulturudviklingskonsulent Region Midtjylland
Pernille Rosendahl, sanger, sangskriver & producer.
Debatten modereres af Elsebeth Gerner Nielsen, bestyrelsesleder Fora, og finder sted ved Brøndum på KulturPladsen.

Fredag kl. 18.15 – 19.15 inviterer vi til Trivselskoncert med Pernille Rosendahl. Koncerten hylder trivsel og livskvalitet og giver os for en stund oplevelsen af selvforglemmelse. Forskning viser, at musik styrker vores evne til at fokusere og kan reducere stress og angst. Det samme sker, når man arbejder kreativt med hænderne. Derfor indledes koncerten med en klump ler. Koncerten finder sted i Klostergården på KulturVejen.

Kulturmødet finder sted den 22. – 24. august. Alle arrangementerne afholdes i samarbejde med Foras medlem, FOKUS Folkeoplysning.