Young Craft 2022


Young Craft løber af stablen den 29. juni - 3. juli 2022!

Young Craft er en sommerlejr fyldt med husflidsfaglige workshops med fokus på bæredygtighed, som afholdes af unge under 30 år for andre unge mellem 16 og 22 år. I de nordiske lande har vi en lang og stærk husflidstradition, og vores mål er at videregive husflidens knowhow og kulturarv til unge i dag, samt at understøtte og videregive traditionen for et stærkt nordisk samarbejde til den nye generation af husflidsinteresserede.

Young Craft finder sted den 29. juni - 3. juli 2022 på Design og Håndværksefterskolen i Skjern.

Se programmet ved at trykke på billedet

 

Pris

Deltagerprisen ligger på 60 €, altså omtrent 450 DKK, for fem dage fyldt med workshops og sociale aktiviteter. Young Craft dækker transportomkostninger med op til 1500 kroner per deltager.

Tilmeldingsfristen er overskredet

”Ung lærer ung”

På Young Craft er underviserne 30 år eller derunder. Det har vi valgt, fordi vi tror på, at det skaber et helt særligt læringsrum for både underviserne og deltagerne. Der vil være én ung underviser fra syv forskellige lande, og de vil hver især stå for et workshopspor, der kombinerer et husflidsfagligt håndværk med bæredygtigt forbrug og produktion.

 

Bæredygtighed i fokus

Bæredygtighed er omdrejningspunktet for lejrens workshops, foredrag, udflugter m.m. Jordens ressourcer er knappe, og hvis vi skal nå FN's verdensmål, er alle nødt til at bidrage. Derfor vil vi på Young Craft have fokus på bæredygtige materialer og forbrugsvaner. Vi vil udforske de kreative muligheder i genbrugsmaterialer og i at reparere og genbruge de ting, vi allerede har. Vi vil løbende undervise i, og diskutere, hvordan bæredygtighed og husflid kan forenes. Det handler om at have bæredygtighedstanken med sig i alt hvad man laver - fra den mindste strikhue til det største træmøbel. På Young Craft kan unge lære sig husflidens håndværk, og samtidigt lære at tænke håndværket ind i løsningerne på de problemstillinger, verden står overfor i dag.

 

Arrangørerne

Fora er tovholder og vært for Young Craft, men projektet udføres i et samarbejde mellem de syv medlemsorganisationer i sammenslutningen Nordic Folk Art and Crafts Federation (NFACF). NFACF har eksisteret i mere end 90 år, og medlemmerne tæller Fora i Danmark, Taito i Finland, Færoya Heimavirkisfelag på Færøerne, Heimilisiðnaðarfélag Íslands på Island, Norges Husflidslag i Norge, Svensk Hemslöjd i Sverige og Estonian Folkart & Craft Union i Estland. Organisationerne arbejder alle med at styrke og udvikle husflid og kreativt håndværk. I NFACF arbejder vi for at gøre netop det i Norden og i Estland. Young Craft er altså forankret i en sammenslutning af organisationer der – både nationalt og internationalt – har nogle af de bedste forudsætninger for at videregive de kreative håndværk og den stærke kultur for samarbejdet mellem nationale forbund til den næste generation.

 

Young Craft er støttet af: