Fiksefredag 2020


Den 27. november kan I være med til at holde FikseFredag - et modtræk til Black Friday, som har genbrug og bæredygtighed i centrum

 

Sidste år holdt Kerteminde Husflidsforening med stor succes Fiksefredag, hvor deltagerne tog en ting med, der skulle fikses og fik hjælp til at lære at gøre det selv.

I år vil vi gerne gentage succesen og håber, jeres forening har lyst til at være med. I stedet for at gå ud og stor-forbruge på Black Friday, kan man komme til Fiksefredag i foreningen i stedet, hvor man kan lære at fikse det, der trænger, i stedet for at smide det ud.

Fora hjælper gerne med markedsføring i jeres lokalområde og bidrager med materialer og ressourcer. Har jeres forening lyst til at holde en dag i bæredygtighedens og kreativitetens tegn, er Fiksefredag en oplagt mulighed. Samtidig er det en god mulighed for at få omtale af foreningen lokalt.

Foreningen står selv for at lægge program for dagen. Det kunne for eksempel være aktivitetsdage- eller aftenener med workshops. Et eksempel på et program evt. i samarbejde med lokale virksomheder se sådan ud:

 

Fiksefredag den 27. november kl. 16-20

  • Åbne værksteder for reparationer og andre redningsaktioner i træ og tekstil
  • 17-18.30 kommer ”Peter Cykelsmed” og kan lære dig at lappe en cykel eller smøre din kæde
  • 18-19 kommer ”Ditte fra vaskeriet” og lærer dig om vedligehold af uldtrøjer eller flyverdragten. 

 

Hvordan kan I være med?

Send en mail til kursuskonsulent Lotte Helle eller foreningskonsulent Henriette Corvinius inden den 1. oktober.

I kan allerede nu begynde at tænke på, hvordan I kan gøre Fiksefredag så sjov som mulig. I kunne for eksempel lave en aftale med nogle lokale håndværkere, der har lyst til at være med til at komme og hjælpe deltagerne med at reparere en genstand, der er gået i stykker. Kun fantasien sætter grænser. Det skal bare være relateret til håndværk og husflid. 

Vi håber rigtig mange vil være med, så vi kan vise, at foreningerne i Fora gør noget for bæredygtighed og genbrug.


VIL DU VIDE MERE:

Kommunikationskonsulent (barselsvikariat)

Molly Christensen
E-mail: molly@fora.dk
Direkte telefon: 36 93 26 22