Landsmøde 2018


Landsmødet i 2018 bød på tanker og råd til forandring og omstilling

Aftenskolen og foreningerne er ikke uforanderlige størrelser, selv om vi nok kan føle behovet for at have noget fast forankret, noget genkendeligt, noget nærmest naturgiven at holde fast i, når forandringens vinde blæser så kraftigt, som man kan føle det i disse år. Men alting forandres eller må forandres … med tiden. Også aftenskolen! Det må den for at stadig at være et tiltrækkende og oplagt sted at søge læring, fællesskab og kreativitet. Det skal vi bruge dette års landsmøde på at snakke om. Hvordan griber vi om de forandringer, der kommer mod os? Og hvordan sætter vi os selv i førersædet for de forandringer, vi ønsker? 

Om lørdagen kan I møde Nadja Pass, som er stifter og rektor på Samtidens Akademi og stifter af Borgerlyst og Samtalesaloner, kommer og inspirerer os til, hvordan vi kan genfortrylle verden med folkeoplysningen. Det gør hun gennem oplæg og samtalesaloner. Søndag får I fornøjelsen af at høre Christian Frederiksen, som er producer og højskolemand, dele sine erfaringer med at stifte en højskole i hans oplæg "Frygten for at fejle" og slutteligt kommer Lene Tanggaard, som er professor i pædagogisk psykologi ved Aalborg Universitet, og fortæller om kreativitet i forbindelse med mod.

Formelt landsmøde om lørdagen
For andet år i træk afholder vi det formelle landsmøde lørdag. Der er ofte en rigtig god energi på landsmødet om lørdagen. Vi er blevet fyldt med ny inspiration og fået snakket med hinanden om, hvordan vi hver især gør tingene hjemme i foreningerne. Og vi har måske fået nye ideer med hjem. Den energi og inspiration vil styrelsen gerne ”drysse ud” ud over det samlede landsmøde, så vi om søndagen kan gå ligeså opløftede hjem, som vi går i seng lørdag aften. 

Indimellem oplæggene vil der være god plads til snak og erfaringsudveksling i forskellige gruppearbejder og i pauserne. Og vi skal have en god middag med underholdning og hyggeligt samvær, og vi skal have gennemført det formelle landsmøde med valg til styrelsen og med diskussion af indsatser til Foras strategi for de næste 3 år.

Fakta:
Landsmødet forgår i år den 5. – 6. maj på Trinity Hotel i Fredericia.

> Se invitation til Foras landsmøde

Indbydelser er sendt ud med mail.
Ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål til tilmelding, kan du henvende dig til Solveig Heldt på 33 93 00 96 eller solveig@fora.dk 

 


VIL DU VIDE MERE:

Souschef og udviklingskonsulent

Marlene Berth Nielsen
E-mail: marlene@fora.dk
Direkte telefon: 36 93 26 27