Overgangsreception for Torben Dreier og Anne Thorø Nielsen i det nye Kulturhus Bunkeren


Ved den officielle åbning af Kulturhus Bunkeren i Aarhus, blev stafetten som skoleleder i FO-Aarhus samtidig givet videre fra Torben Dreier til Anne Thorø.

Torsdag den 12. maj åbnede det nye Kulturhus Bunkeren i Aarhus. Bygningen blev i sin tid i 1973 indviet som Danmarks Journalisthøjskole. Siden da er journalisthøjskolen flyttet til ny lokation, og FO Aarhus har med købet bygningerne i 2019 stået bag realiseringen af det nye kulturhus. Nu har bygningen fået sit nye navn fra det gamle kælenavn ”Bunkeren” grundet bygningens rå beton-look. 

Efter kulturhusets officielle åbning var der overgangsreception for FO-Aarhus' afgående skoleleder Torben Drejer og den nye skoleleder Anne Thorø, der nu skal overtage stafetten. De to har siden 2019 arbejdet hen mod et generationsskifte i FO-Aarhus, hvor Anne Thorø først blev ansat som udviklingschef inden hun nu har overtaget stafetten som skoleleder. Før da var Anne direktør i Studenterhus Aarhus.

Som en gave til Torben havde FO-Aarhus fået lavet en guldplade med teksten "Torben Dreiers auditorium" og i auditoriet stod en rød stol midt blandt et hav af blå stole: et symbol på Torben, som er kendt af lokale for altid at gå klædt i rødt.

  

Foras landsformand Karen Maigaard holdt i anledning af overgangen en tale til Torben og Anne, hvor hun blandt andet kom ind på Torbens kæmpe betydning, både for FO-Aarhus, men også for hele folkeoplysningen generelt, og hvor hun samtidig ønskede Anne stort held og lykke med det nye, spændende arbejde.

Læs hele Karens tale her.