Politiske udmeldinger


Oplysningsforbundenes Fællesråd samarbejder løbende om at skabe de bedst mulige betingelser for Danmarks mange aftenskoler. Det kan du følge med i her på siden.

8. juni

Aftenskolerne kan nu genåbne for al undervisning fra den 8. juni.
Find retningslinjerne for indendørs undervisning og for udendørs undervisning

 

27. MAJ

Aftenskolerne genåbner

Politisk aftaler er faldet på plads og aftenskolerne kan nu åbne fra onsdag den 27. maj. De endelige retningslinjer mangler endnu at falde på plads. Læs aftalen om åbningen af bl.a aftenskolerne. Læs retningslinjerne for genåbning af indendørsundervisning.


7. APRIL

Opfølgende brev fra OF til kommunerne

Oplysningsforbundenes Fællesråd (OF) sendte den 7. april 2020 sit andet brev til kommunerne, med en opfordring om at fastholde tilskuddene til aftenskolerne, og om at de følge anvisningerne i hyrdebrevet fra kulturministeren afsendt 3. april. Læs det opfølgende brev fra OF til kommunerne her.


 

3. APRIL

Kulturministeren til kommunerne: Udvis den fornødne fleksibilitet

Kulturminister Joy Mogensen sendte den 3. april et hyrdebrev ud til alle landets kommuner med en kraftig opfordring til, at de sikrer de planlagte tilskud til aftenskolerne for 2020. I brevet bliver kommunerne bliver blandt andet opfordret til at:

  • udvise fleksibilitet, så konkurser som følge af COVID-19 undgås
  • se bort fra kravet om, at der kun kan udbetales tilskud for gennemført undervisning
  • udbetale lokaletilskud til foreninger og aftenskoler, også selvom aktiviteter er aflyst
  • udbetale tilskud for undervisning, hvor den fysiske undervisning erstattes med fjernundervisningstilbud på igangsatte hold

Klik her for at hente og læse brevet. 


 

13. MARTS

Brev fra OF til kommunerne

Den 13. marts sendte Oplysningsforbundenes Fællesråd (OF) et brev ud til samtlige kommuner landet over, for at gøre opmærksom på aftenskolernes svære situation under Corona-nedlukningen. Læs brevet her.


VIL DU VIDE MERE:

Sekretariatsleder

Bernhard Trier Frederiksen
E-mail: bernhard@fora.dk
Direkte telefon: 36 93 26 20