Løn for aflyste og udskudte kurser


Hvordan skal I forholde jer ift. løn, når I nu er blevet nødt til at aflyse jeres undervisning?

 

Senest opdateret 17. april 2020

Som underviser får man kun løn for gennemført undervisning, men man har krav på løn for kurser, der aflyses med mindre end en uges varsel. Det vil sige, at I har pligt til at udbetale løn til de undervisere, der skulle have undervist i perioden torsdag den 12/3 til og med onsdag den 18/3.

Så hvis undervisningen aflyses i en længere periode f.eks. sæsonen ud, vil underviseren altså kun få løn for den første uges planlagte undervisning fra tidspunktet for aflysningen, og herefter vil underviseren kunne få dagpenge, hvis vedkommende i øvrigt er berettiget til det. Læs mere om reglerne for dagpenge.

 

Udskydelse og fjernundervisning

Mange foreninger har valgt at udskyde undervisningen, og laver i stedet erstatningsundervisning på et senere tidspunkt. Det er en rigtig god idé.

Flere foreninger er også gået i gang med fjernundervisning og forskellige typer af digitale løsninger, hvilket også er en rigtig god idé. Ikke mindst fordi både ministeriet og Oplysningsforbundenes Fællesråd (OF) på det kraftigste opfordrer kommunerne til at anse fjernundervisning som almindelige undervisning, og derved anerkende det store engagement, der lægges for dagen for at holde gang i landets aftenskoler.

Læs hvordan du kan komme i gang med fjernundervisning på denne side.

 

Hjælpepakke på vej

I øjeblikket (17. april) arbejder ministeriet på højtryk i forhold til at færdiggøre en hjælpepakke til blandt andet aftenskole, der kompenserer for tabt deltagerbetaling.

Vær i øvrigt opmærksom på de tiltag, som jeres kommune vælger at tage på baggrund af Corona. Nogle kommuner har valgt, at der ydes tilskud til planlagt undervisning, som aflyses på grund af Corona. Det har betydning både for jeres økonomi og for næste års tilskud. Se i øvrigt både Kulturministerens hyrdebrev samt OF's breve til kommunerne her.


VIL DU VIDE MERE:

Souschef og udviklingskonsulent

Marlene Berth Nielsen
E-mail: marlene@fora.dk
Direkte telefon: 36 93 26 27