Corona spørgsmål og svar


Sekretariatet modtager for tiden en masse gode spørgsmål i kølvandet på coronavirussets indtog i Danmark. Vi samler og besvarer løbende jeres spørgsmål her på siden.

 


 

Spørgsmål

  1. Hvilke hjælpepakker kan vi søge?
  2. Må vi åbne op for kurser og andre aktiviteter?
  3. Kommer coronakrisen til at det til at påvirke arbejdet med ASA?
  4. Bliver Foras landsmøde aflyst?
  5. Hvornår må aftenskolerne åbne?

 


 

1. Hvilke hjælpepakker kan vi søge?

I kan søge en række forskellige hjælpepakker. For de fleste foreninger kan det være relevant at søge Puljen til kompensation for den folkeoplysende voksenundervisning, som kompenserer op til 90% af jeres tabte deltagerbetaling. Derudover kan aftenskoler og daghøjskoler også søge en række andre tilbud på lige fod med alle andre virksomheder og organisationer. Der er bl.a. en hjælpepakke som giver støtte til lønkompensation og en der giver støtte til faste udgifter. Det er også muligt at ansøge om udskydelse af betalingsfrister for moms, AM-bidrag og A-skat. Læs mere her.

 

2. Må vi åbne op for kurser og andre aktiviteter?

Både ja og nej. Selvom der løbende kommer flere og flere nyheder om genåbning af samfundet, gælder det foreløbig ikke aftenskolernes aktiviteter indendørs - heller ikke selvom I laver små hold, sikrer afstand mellem kursisterne mv.

Til gengæld må I gerne afholde undervisning udendørs, sålænge I lever op til Sundhedsstyrelsens krav til udendørs aktiviteter. Vi anbefaler også, at I, hvor det er muligt, omlægger jeres undervisning til fjernundervisning. I kan få hjælp til at komme i gang her.

Desuden arbejder vi i Fora og de øvrige landsforbund på, at få afklaret, hvornår vi kan åbne op for aktiviteterne igen, og under hvilke forholdsregler. I vil højest sandsynligt stadig skulle sikre rigeligt med plads mellem deltagerne, så tæt fysisk kontakt undgås. Så det er en rigtig god ide at forberede sig på at tilrettelægge aktiviteterne, så de er corona korrekte. Men det er altså stadig for tidligt, at åbne op for indendørs aktiviteterne.

 

3. Kommer coronakrisen til at det til at påvirke arbejdet med ASA?
Nej, det gør det ikke umiddelbart, men vi skal nok melde ud, hvis det på et tidspunkt bliver tilfældet.

 

4. Bliver Foras landsmøde aflyst?
Nej. I stedet for at aflyse, har Foras styrelse besluttet at rykke landsmødet til den 28.-29. august. Læs mere her.

 

5. Hvornår må aftenskolerne åbne?
Aftenskolerne må genåbne onsdag den 27. maj. Læs aftalepapiret her


Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Så send det til henriette@fora.dk. Derfra bliver det ekspederet videre til rette vedkommende, så du kan få dit spørgsmål besvaret.